pogledajte video

Želio je previše: Vozaču Jeepa Gladiatora na jednoj od najzahtjevnijih terenskih staza ispao kotač

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Moab je dom nekih od najzahtjevnijih terenskih staza u Americi, a jednan od najvećih testova za 4×4 je Devil’s Hot Tub. Kao što naziv implicira, Devil’s Hot Tub je staza u obliku kade u stjenovitom krajoliku u kojoj ljubitelji off-roada isprobavaju svoje vještine i mogućnosti svojih terenaca.

To je težak test i za najbolja terenska vozilo, a nedavno se pokazalo da je bio pretežak za jedan modificirani Jeep Gladiator Rubicon. Video, koji je nedavno podijeljen na Instagramu, prikazuje vlasnika plavog Gladiatora Rubicona kako pokušava ubrzati na usponu. Ali ubrzo, sposobni kamionet počinje poskakivati gore-dolje dok pokušava uhvatiti podlogu

Komentatori kažu da je vozač trebao pustiti gas, vratiti se i pokušati ponovno, čim se našao u problemu. Umjesto toga, proveo je nekoliko dodatnih sekundi na gasu i ubrzo je prednji kotač na vozačevoj strani skliznuo s osovine i potpuno se otkinuo dok je Jeep klizio natrag.

Stručnjaci za off-road primjećuju da se vozačeva odluka da ugradi nove velike nove i gume na Gladiator bez da je ojačao osovine, pokazala velikom manom.

image

Screenshot incidenta

Instagram Screenshot

Iako nemamo nikakvu snimku onoga što se dogodilo nakon što je Jeep ostao bez kotača, očito je morao biti odvučen. Nadamo se da će vlasnik ovo shvatiti kao vrijednu lekciju o tome koliko je važno također nadograditi osovine terenskog vozila ako namjeravate instalirati novi paket kotača i guma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:11