VIDEO

‘Barn find‘: Ove Corvette C1 i C2 ‘osjetile‘ su sunčeve zrake nakon neopisivog broja godina

Prvi put predstavljena od strane Chevroleta 1953. godine, C1 je ponudila izrazito američki pogled na sportske automobile tog vremena

Chevrolet Corvette ‘barn-find‘

 YouTube Screenshot

Prva i druga generacija Corvette ostavile su neizbrisiv trag u povijesti automobila. Prvi put predstavljena od strane Chevroleta 1953. godine, ponudila je izrazito američki pogled na sportske automobile tog vremena, osvajajući srca ljudi iz cijeloga svijeta. Danas ovi automobili vrijede oko 100.000 eura u savršenom stanju, što čini "barn-findove" poput ovakvih izrazito primamljivima.

Ovaj video, kojeg je snimio YouTube kanal Colture, počinje izvlačenjem C1 Corvette. To je zapravo drugi u nizu, a prvi počinje šetnjom imanjem, prikazujući više Corvette napuštenih vani pod ceradama i u staji, uključujući i trkaći automobil iz 1961. ili 1962. godine.

C1 Corvette je model od 1958. do 1960. s četverostrukim prednjim svjetlima i zaobljenim stražnjim dijelom, ali teško je reći iz koje je godine ili čak koje je boje jer joj nedostaje dosta toga. Unatoč nedostatku kroma, prednjih svjetala, odbojnika i rešetke, čini se da je to solidan automobil vrijedan restauracije. Čak dolazi s originalnim uklonjivim tvrdim krovom koji je vožnju C1 Corvette učinio ugodnijom tijekom cijele godine.

Uz pomoć John Deere traktora, vitla i malo pomoći, C1 Corvette se utovaruje na prikolicu s ravnom platformom. Drugi automobil je C2 roadster. Stražnji kotači su zaglavljeni, a motor nije montiran, samo sjedi na vrhu prednjeg ovjesa i vrši pritisak na letvu volana tako da se prednjim kotačima ne može upravljati.

Konačno, C2 Corvette roadster izvučen je na svjetlo dana i natovaren na prikolicu. Prekriven prljavštinom i ptičjim izmetom, pere se pod pritiskom koje otkriva plavu boju automobila. Boja je tamnija od popularne Nassau Blue i više podsjeća na Laguna Blue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:05