AUKCIJE

FOTO, VIDEO: OBOŽAVAMO OVAJ AUTOMOBIL! Na prodaju rijedak Volkswagen Acapulco Thing koji odiše sjećanjima na neka bezbrižnija prohujala vremena...

 
 Bring A Trailer

Acapulco danas nije ni sjena onog što je taj meksički grad predstavljao u svojim zlatnim godinama. Danas je taj grad bandi, droge i kriminala mjesto gdje ne želite otići.

Grad je to s najviše ubojstava u Meksiku na godišnjoj razini i drugi najsmrtonosniji gradom na svijetu, odmah iza Tijuana koja vodi tek s četrdesetak ubijenih osoba više.

Nažalost, jer Acapulco je nekad bio čuveno odmaralište uz Tihi ocean, glamurozni međunarodni hot-spot gdje se zabavljao svjetski jet-set.

Foto: Bring A Trailer

Poznate osobe poput Frank Sinatre, Elizabeth Taylor ili John Wayne upravo su u hladu palmi Acapulca kratili vrijeme između snimanja ili koncerata, a Elvis Presley je 1963. godine tom gradu posvetio i pjesmu - "Fun in Acapulco".

U 1970-im goste koji su se došli ludo zabaviti u Acapulco, a koji su boravili u čuvenom hotelu Princess, iz zračne luke su dovozili hotelskim, specijalno modificiranim Volkswagenima Typ 131.

U osnovi je ovaj model služio kao vojno vozilo izvedeno na istoj osnovi kao i VW Buba, a u civilnimje izvedbama poznat kao Kurierwagen u Njemačkoj, Thing u Americi ili Safari u Meksiku.

Bring A Trailer

Njihova popularnost među gostima nagnala je Volkswagen da izradi ograničen broj od 400 primjeraka sličnih verzija nazvanih "Acapulco Thing", poput ovog koji se upravo nudi u Sjedinjenim Državama putem stranici Bring A Trailer, a proizvodio se samo od svibnja do srpnja 1974. godine.

Svi su bili bijeli s plavim naglascima na prednjem poklopcu, pragovima, odbojnicima i instrumentnoj ploči.

Sjedala su bila tapecirana u plavo-bijelu prugastu tkaninu, a ista tkanina korištena je za standardni krovni okvir . Vrata koja se mogu skloniti te vjetrobran koji se može položiti na haubu pritom daju pravi ljetni "beach" osjećaj za volanom.

Pokretao ga je 1,6-litreni boxer motor uparen s 4-stupanjskim ručnim mjenjačem, pogon je bio izveden na stražnje kotače, a visoka odignutost od tla pružala je mogućnost i vožnje izvan asfalta.

Bring A Trailer

Za ovaj primjer se u oglasu kaže da ima svježe obnovljen motor i stražnju osovine. U unutrašnjosti se nalaze nove podne obloge od drva, a obnovljena su i sjedala.

Aukcija je tek započela, cijena se kreće oko 8000 dolara prvog dana i očekuje se brzo nadmetanje. Ovaj je auto dio povijesti i podsjetnik da je svijet nekad bio puno bezbrižnije mjesto, Posebno to vrijedi za nesretni Acapulco...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:42