VREMEPLOV

GM objavio fotke Chevy Corvette s četiri sjedala koja se trebala dogoditi, ali nikada nije!

Koncept je izrađen od stakloplastike i trebao je poslužiti kao varijanta druge generacije Corvette koja je predstavljena 1963.
1962 Chevrolet Corvette (koncept)
 GM

Svi znamo nešto o ikoni američke automobilske industrije, i to je normalno kad nešto postoji gotovo sedam desetljeća. Danas smo upravo saznali još jednu informaciju o Corvetti, zahvaljujući GM odjelu za dizajn.

GM je 1962. godine dizajnirao Corvettu s četiri sjedala, kako bi Ford Thunderbird dobio dostojnog konkurenta u to vrijeme. Na službenom Instagram računu GM-a, objavljene su fotografije tog koncepta, dajući nam pogled na Corvettu s četiri sjedala koja se nikada nije dogodila.

Koncept je izrađen od stakloplastike i trebao je poslužiti kao varijanta druge generacije Corvette koja je predstavljena godinu kasnije – 1963. U potpunosti usvaja dizajn C2, uključujući podijeljeno stražnje vjetrobransko staklo nadahnuto Bugattijem 57 SC-a. Naravno, jasna razlika je u dodatna dva sjedala.

Kao što je slučaj s mnogim konceptima, ni ovaj nikada nije dosegao proizvodnju. Objava na društvenim mrežama nije pružila nikakvo objašnjenje. Vjerojatno je riječ o poslovnoj odluci tog vremena, i držanja jasnih pregrada među segmentima vozila, što danas više nije slučaj.

Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo s Corvettom da je GM odlučio uzeti ovaj pravac dizajna. Možda je i bolje da se nije dogodila, jer neke stvari jednostavno se ne trebaju dirati. I ako ste znatiželjni, crno-bijelu fotografiju snimio je Walter Farynk, glavni GM-ov fotograf u to vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:20