VREMEPLOV

Honda Civic predstavljena je 1972. i navršava 50 godina: Koja generacija je bila najbolja?

‘Još od prve generacije, koja je doživjela tako veliko priznanje, Honda Civic bila je ikonski model za europske kupce‘

Honda Civic (10. generacija)

 Honda

Honda Civic postoji već jako dugo u raznim izvedbama, što nas je navelo da postavimo pitanje - koja generacija je bila najbolja?

image

Honda Civic (1. generacija)

Honda

Prvi Civic predstavljen je 1972. godine, što znači da će model ove godine proslaviti 50. obljetnicu. Brad Anderson dao je pregled važnih značajki svih 11 generacija, kako bi dati odgovor na postavljeno pitanje bilo što lakše.

image

Honda Civic (3. generacija)

Honda

“Još od prve generacije, koja je doživjela tako veliko priznanje, Honda Civic bila je ikonski model za europske kupce” nedavno je rekao potpredsjednik Honda Motor Europe Tom Gardner. “Jedanaesta generacija sažima temeljne karakteristike funkcionalnosti, upotrebljivosti i udobnosti prve generacije Civica".

image

Honda Civic (4. generacija)

Honda

"Projektiran je kako bi osigurao da njegov pogonski sklop, upravljanje i ovjes isporučuju privlačne razine performansi, dinamičnog odziva i povratnih informacija koje su oduvijek bile ključne za privlačnost Civica".

image

Honda Civic (5. generacija)

Honda

Prema rečenome, Honda službeno smatra da 11. generacija sažima sve ono što je Civic u biti, što bi trebala biti jasna tvrdnja da je 11. generacija najbolja. To na neki način zvuči razumno - zašto bi Honda izbacila još jedan Civic ako ne vjeruje da će nadmašiti svoje prethodnike?

image

Honda Civic (6. generacija)

Honda

Ali opet, Hondini zahtjevi za model, poput visoke prodaje i privlačnosti masovnom tržištu, nisu nužno naši kriteriji koje model čine boljim od prethodnika. Kriterij koji primarno služi entuzijastima su performanse, te se sa sigurnošću može reći da najbolji Civic mora imati visoke performanse, i što je možda najvažnije od svega, mora privlačiti efemerni osjećaj nostalgije koji je jedinstven svakoj generaciji entuzijasta.

image

Honda Civic (9. generacija)

Honda

S obzirom na to da privlačnost japanskih automobila najviše osjećaju milenijalci, te da je VTEC postao definicija marke, i da je najcjenjenija varijanta Type R, šesta generacija sigurno se mora uzeti u obzir. Iako je VTEC motor uveden petom generacijom, najbolje se udomaćio u sljedećoj. Što je još važnije, šesta generacija predstavila je Type R, zadržavajući sav lagani dizajn koji je definirao starija Hondina vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:34