10. Lokacija Kamenjak

Brzinski ispit Platak: Šetnja od 45 minuta se itekako isplati

lokacija Kamenjak

 CROPIX

Brzinski ispit

Platak 15,63 km (11:26/19:26 h)

Lokacija - Kamenjak

Od naplatnih kućica na Grobniku LINK vodi na staru cestu Rijeka – Zagreb do podnožja Kamenjaka, odakle se starom cestom nakon 45 minuta hoda dolazi do ceste kojom prolazi brzinac, a nakon dodatnih 5 minuta na predio koji otvara pogled na seriju zavoja i ravnih dionica:

Nakon vožnje kroz šumu, s Platka vodi žestoki spust u kojem su kočnice na posebnoj kušnji, ali i vozači u postavljanju kroz duge brze zavoje prema cilju. Uz staru cestu kod Kamenjaka ima obilje prostora za parkiranje.

image

lokacija Kamenjak

Na što pripaziti

Praćenje relija usporedivo je s planinarenjem i stoga je potrebna primjerena obuća i odjeća za boravak u prirodi. Pritom nije naodmet sa sobom ponijeti napitke i hranu.

Na brojnim mjestima uz stazu nema signala za mobitel, a na pojedinim lokacijama zbog velikog broja korisnika nije moguće uspostaviti vezu, posebice ne podatkovnu.

Pri parkiranju automobila pazite da ostavite dovoljno prostora za nesmetano odvijanje prometa i uzmite u obzir da je ponekad bolje par minuta hodati, nego poslije satima čekati u koloni.

Slušajte upute redara, čuvajte prirodu, ne lomite grane i ne ostavljajte smeće iza sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 01:41