9. lokacija Ravna Gora

Brzinski ispit Ravna Gora – Skrad: Nakon starta slijedi opaki prijevoj

Pristup je jednostavan, a prije starta uvijek je zanimljivo baciti oko na automobile koji čekaju u predstartnom prostoru

Ravna Gora

 CROPIX

Brzinski ispit

Ravna Gora – Skrad 10,13 km (10:39/15:58 h)

Lokacija - Ravna Gora

S autoceste A1 treba izaći na izlazu Ravna Gora, a LINK vodi do starta brzinskog ispita, odakle se okolnim putevima i livadama može doći do uzvišenja koje nudi dobar pogleda na prijevoj

Za parking će poslužiti prilazne ceste, a pored prijevoja ima još podosta zanimljivih mjesta prije nego cesta zađe ispod autoceste. Pristup je jednostavan, a prije starta uvijek je zanimljivo baciti oko na automobile koji čekaju u predstartnom prostoru.

image

lokacija Ravna Gora

Na što pripaziti

Praćenje relija usporedivo je s planinarenjem i stoga je potrebna primjerena obuća i odjeća za boravak u prirodi. Pritom nije naodmet sa sobom ponijeti napitke i hranu.

Na brojnim mjestima uz stazu nema signala za mobitel, a na pojedinim lokacijama zbog velikog broja korisnika nije moguće uspostaviti vezu, posebice ne podatkovnu.

Pri parkiranju automobila pazite da ostavite dovoljno prostora za nesmetano odvijanje prometa i uzmite u obzir da je ponekad bolje par minuta hodati, nego poslije satima čekati u koloni.

Slušajte upute redara, čuvajte prirodu, ne lomite grane i ne ostavljajte smeće iza sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:01