13. lokacija Kladnik

Brzinski ispit Zagorska Sela - Kumrovec: Ključni zavoji prije cilja

lokacija Kladnik

 CROPIX

Brzinski ispit

Zagorska Sela – Kumrovec 14,24 km (8:35/13:15 h)

Lokacija - Kladnik

S autoceste A2 nakon izlaza za Zabok LINK vodi do mjesta Kladnik i jedne od dionica brzinca koji je u posljednje dvije sezone bio odlučujući

Ceste koje svojim nagibima i širinom nemaju veze s modernim cestama, idelan su poligon za tetiranje krajnjih granica automobila i posada. Uz atraktivnost, tu je i važnost brzinca na kojem se može dobiti i izgubiti. Bio je to i razlog velikog broja gledatelja proteklih godina, zbog čega je prilazna cesta koja služi i kao parking bila vrlo brzo ispunjena.

image

lokacija Kladnik

Na što pripaziti

Praćenje relija usporedivo je s planinarenjem i stoga je potrebna primjerena obuća i odjeća za boravak u prirodi. Pritom nije naodmet sa sobom ponijeti napitke i hranu.

Na brojnim mjestima uz stazu nema signala za mobitel, a na pojedinim lokacijama zbog velikog broja korisnika nije moguće uspostaviti vezu, posebice ne podatkovnu.

Pri parkiranju automobila pazite da ostavite dovoljno prostora za nesmetano odvijanje prometa i uzmite u obzir da je ponekad bolje par minuta hodati, nego poslije satima čekati u koloni.

Slušajte upute redara, čuvajte prirodu, ne lomite grane i ne ostavljajte smeće iza sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:25