MOTORSPORT

Foto: Ford je otkrio izgled hibridnog trkača Puma Rally1 uoči početka WRC sezone 2022.

Nova Puma Rally1 postiže preko 500 KS i 500 Nm iz 1,6-litarskog turbo benzinca i elektromotora

Hybrid Puma Rally1

 Ford

Ford je pokazao Pumu Rally1 koja će se natjecati protiv Hyundaija i20 N Rally1 i Toyote GR Yaris Rally1 u ovogodišnjoj WRC sezoni, a na kojem dominira atraktivna svjetloljubičasta boja s detaljima poput munje koji označavaju prelazak WRC-a na hibridnu snagu.

image

Hybrid Puma Rally1

Ford

Nova Puma Rally1 postiže kombiniranu snagu od preko 500 KS i 500 Nm iz 1,6-litarskog turbo benzinca i elektromotora koji se napaja iz baterija, od čega je motor s unutarnjim izgaranjem zaslužan za 380 KS i 420 Nm.

image

Hybrid Puma Rally1

Ford

Novi bolid će voziti Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith i Sebastian Loeb, a njihovi suvozači će biti Paul Nagle, Alex Coria, Jonas Andersson i Isabelle Galmiche.

image

Hybrid Puma Rally1

Ford

Što se tiče početka sezone 2022. i prelaska serije na hibridnu snagu, Richard Millener, direktor M-Sport momčadi, rekao je - “Bilo je jako naporno vrijeme pripremanja automobila i tima za Monte Carlo Rally sljedećeg vikenda i otvaranje sezone Svjetskog prvenstva u reliju 2022., ali ona će biti vrijedna truda."

image

Hybrid Puma Rally1

Ford

Dodao je - "Uz pomoć i podršku Fordovih kolega diljem svijeta proizveli smo fantastičan automobil s ogromnim potencijalom i jedva čekamo da ga predstavimo tijekom godine. Veliko hvala svima koji su sudjelovali u dolasku do ove faze i pomogli nam da ispunimo tako kratke rokove i osjećamo se vrlo ponosni što predstavljamo Ford na svjetskoj pozornici u našoj 25. godini partnerstva!”

Sezona starta od 20. do 23. siječnja relijem Monte Carlo, dok Hrvatska očekuje svjetski reli spektakl od 21 do 24. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:33