CROATIA RALLY 2022.

Najbolji domaći predstavnik na WRC-u Viliam Prodan: “U utrku ulazimo opušteni, idemo do cilja!”

U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze. Na vrijeme, kaže Prodan, ne mogu utjecati

Viliam Prodan

 Uroš Modlic

Brzina, oštri zavoji, miris spržene gume, uzbudljive utrke i prirodne ljepote Hrvatske u jednom! Sve to u tjednu od 21. do 24. travnja zaokupit će ljubitelje automobilizma jer svjetski poznato rally natjecanje World Rally Championship (WRC) dolazi u Hrvatsku.

Uoči otvaranja naš najbolji predstavnik, rally prvak Hrvatske Viliam Prodan najavio je nastup sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

“U utrku ulazimo opušteni, idemo uzeti jedan dobar tempo, onaj koji možemo i znamo i za koji smo se pripremali, i onda možemo očekivati i dobre rezultate. Rally je sport posade, čovjeka, tehnike i ekipe. Prošle godine smo učinili pogrešku i ambiciozno najavljivali velike rezultate, a na kraju nas je izdala tehnika.” Nakon prošlogodišnjeg ranijeg završavanja utrke zbog tehničkih kvarova i izlijetanja, Prodan kaže da je za ovu godinu sve spremno.

“Već dva mjeseca smo u fizičkim i psihičkim pripremama, od vježbi za koncentraciju na brzince, upoznavanja staze virtualno, putem video snimke, do testiranja te vožnje automobilom. Tako da na start idemo spremni. Ove godine je konkurencija vrlo jaka u našoj kategoriji. Na startnoj listi su vozači iz cijelog svijeta, kao i naši Hrvati.”

U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze. Na vrijeme, kaže Prodan, ne mogu utjecati.

“Po prognozi vremena vidimo da se može očekivati promjenjivo vrijeme. Prognoza varira između kišovita i sunčana, i to kod nas u sportu može biti presudno, može utjecati na rezultat i daljnji tijek natjecanja.”

Priznaje, međutim, da priželjkuje dobar rezultat. “Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni, i ako nas sve posluži, mislim da rezultat ne bi trebao izostati.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:35