ZA AMERIČKE ULAGAČE

COINBASE POKREĆE INDEKSNI FOND KRIPTOVALUTA 'Ovo je početak naše transformacije u 'Googlea kriptovaluta''

Coinbase aplikacija za Android
 Profimedia, Alamy

Coinbase, mjenjačnica i burza kriptovaluta, u utorak je objavila da pokreće indeksni fond, piše Business Insider.

Tzv. Coinbase Index Fund omogućit će investitorima da novac uplate u fond kojim će raspolagati menadžeri Coinbasea. Ti će menadžeri onda ulagati uplaćeni novac u kriptovalute dostupne na njihovoj platformi, čime će doći do disperzije investicijskog rizika.

Kriptovalute će se kupovati i prodavati na platformi Coinbesa GDAX gdje će se prema promjeni vrijednosti ukupnog ulaganja mijenjati i cijena pojedinog udjela. To će biti moguće učiniti prema sljedećem modelu: 62% bit će moguće uložiti u bitcoin, 27% u etherum, 7% u bitcoin cash, a 4% moći će se uložiti u litecoin. Pri tome će navedeni udjeli korelirati s tržišnom kapitalizacijom i prilagođavati se dolasku novih kriptovaluta.

Iako se investitori već mogu početi prijavljivati za fond, on neće biti u funkciji još nekoliko mjeseci i u početku će biti dostupan samo stanovnicima SAD-a.

Reuben Bramanathan, voditelj proizvoda u Coinbaseu, izjavio je da je navedeni fond posljedica rastuće potražnje institucionalnih investitora i bogatih individualaca koji žele uložiti u kriptovalute, a nisu sigurni u koje.

Ovaj potez označava pomak od uobičajenih djelatnosti Coinbasea, ali, prema riječima njihovog direktora Dana Romera, to je “početak izgradnje Coinbasea u Google kriptovaluta”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:49