ODGOJ I HRANA

Anthony Bourdain: "Prestanite pretvarati djecu u razmažene foodije!"

    AUTOR:

  • OBJAVLJENO:
  • 20.09.2016. u 08:54

Anthony Bourdain Facebook

Anthony Bourdain u Havani

Djeca moraju sama pokazati inicjativu za isprobavanjem novih jela

Barrack Obamma i Anthony Bourdain nedavno su večerali zajedno u Vjetnamu, a jedna od tema razgovora bila je odgoj djece po pitanju hrane. "Moja kćer ima osam godina i neki dan je stavila hrpu kečapa preko jaja. Naravno da ne želim da tako jede" požalio se Anthony. Obama je uz smijeh odgovorio kako joj je trebao kontrirati i reći: "Znaš što? Ovo jednostavno nije prihvatljivo!". Bourdain je priznao kako je njihova kuhinja kod kuće daleko manje egozitčna od one koju degustira ispred malih ekrana i kako se nerjetko na meniju nađe tjestenina carbonara, macaraoni sa sirom i ćufte.

Anthony Bourdain Facebook page

Predsjednik Obama i Anthony Bourdain

 

Budući da se već dugi niz godina bavi gastronomijom, nimalo ne čudi pothvat kako izdaje kuharicu nakon gotovo deset godina i na policama će se naći sredinom listopada, a refleksija je njegovih kulinarskih ekspertiza proteklih devet godina.

Anthony Bourdain Facebook

''Appetites: A Cookbook'' naslovnica

 

"Zadnje što želim jest da moje dijete izraste u osobu koja se naziva foodijem. Ništa nije više pogrešno i iritantno. Uvijek naručimo ono što ona želi pa i ako je to pohani sir ili tjestenina s maslacem. Nikad joj se nisam usudio reći: "Dušo, probaj ovo jako je dobro". Stavljajući se na njezino mjesto kad sam bio tih godina i da su me moji roditelji nutkali da stalno probavam nešto novo poludio bih. Dijete mora samo pokazati inicjativu. Tako nas je pitala da kuša sirove kamenice i tu me jako iznenadila budući da su joj se svidjele. Osim toga, jako voli foie gras, ljutu i začinjenu hranu, usoljene ribe i sireve s plemenitom plijesni. Njezin ukus u izboru hrane dijelom pripisujem i talijanskom porijeklu. otkrio je Bourdain u velikom intervjuu za Esquire.

"Najdraže jelo joj je tjestenina, a još ako napravite dobru carbonaru ili špagete s mesnim okruglicama sigurno ćete ju osvojiti. Obožava raditi i ratatouille, što me malo i plaši jer se neobičnim zadovoljstvom rukuje noževima i sjecka povrće" kroz smjeh je istaknuo Bourdain

Izdvajamo

Iz drugih medija