NOVA PRIZNANJA

CHIAVALON: Tri zlatna odličja na međunarodnim natjecanjima svjetskog glasa i novi blend za JRE restorane!

Chiavalon je jedan od najjačih proizvođača ekstra djevičanskih maslinovih ulja u Hrvatskoj, a prepoznati su i na svjetskoj razini. Prošle godine su uvršteni u 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja, preopoznati su od strane vodiča Flos Olei koji se smatra biblijom za maslinova ulja.
 Srećko Niketić / CROPIX

Braća Tedi i Sandi Chiavalon i ove godine slave zlatna odličja postignuta na međunarodnim natjecanjima svjetskog glasa. Zasad su to ona održana Zurichu, Tokyju i Palermu, a držimo im palčeve da dobro prođu i na preostalim natjecanjima.. International extra virgin olive oil competition Japan 2017 najveće je natjecanje na azijskom tržištu s preko 600 uzoraka maslinovih ulja. Održano u periodu od 19. do 21.travnja 2017., a nedavno su stigli rezultati o zlatu koja ide u Hrvatsku i to obitelji Chiavalon.

"Prošlih godina imali smo velikih problema s vremenskim neprilikama dok je berba 2016 stvarno izuzetna. Sve se posložilo i ovakva godina se događa jednom u nekoliko desetljeća. " rekao nam je Tedi.

Chiavalon Facebook page

Nagradu je odnio njihov već dobro poznati "Ex Albis" je blend buže, istarske bjelica, rošinjole, karbonace i moražole. Dobre vijesti stigle su i sa Domina-IOOC, što je međunarodno natjecanje održano u Palermu prošlog vikenda gdje su također uzeli zlato. Još jedno zlato i titulu "Best of Organic Olive Oil" ponijeli su sa međunarodnog natjecanja održanog u Zurichu koje smatraju možda i najvažnijim odličjem.

Privatna arhiva

Danas imaju oko 7500 maslina i izvoze u 12 država svijeta, a pripala im je i čast napraviti blend posebno za prestižnu organizaciju restoratera JRE. Inače JRE Hrvatska dio je JRE Europe, udruge elitnih restorana koja je 1974. osnovana u Francuskoj. JRE obitelj u 2017. godini broji 350 restorana u 16 zemalja Europe, od Austrije, Švicarske, Belgije, Luxemburga, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, do Španjolske, Italije, Slovenije, Poljske i Hrvatske. Više od 180 JRE chefova nosi od 1 do 3 Michelinove zvjezdice, a sve zajedno chefovi imaju 4 000 Gault Millau bodova. Znatan broj objekata pripada Relais Chateau lancu i/ili grupaciji Small Luxury Hotels of The World, te je ulistan 50 Best Restaurants of the World. Obitelj JRE restorana okuplja chefove koji su predani svom zvanju pod sloganom „Talent & Passion“, a jedna od ključnih postavki udruge jesu suradnja i duh zajedništva među chefovima te prenošenje te strasti na goste. Stoga je iskustvo JRE restorana iskustvo koje spaja kreativnost i inovativnost, uz poštivanje lokalne namirnice i terroira svake zemlje.

Privatna arhiva

"Napravili smo blend buže i rosulje koji je srednjeg intenziteta i jednoglasno je odabran od strane chefova. Vrlo lijepo se slaže i s ribom i s mesnim jelima što je vrlo bitno." rekao nam je Sandi.

Ulje će biti dostupno samo u JRE restoranima, a moći će se kupiti i na njihovom gospodarstvu. Za dizajn etikete zaslužni su Bruketa & Žinić koji su zaslužni za kompletan redizajn Chiavalonovih etiketa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:14