BLAGDANSKI RECEPTI S AJVAROM

BOŽIĆ DOLAZI: Sočni last minute recepti za neodoljiv blagdanski stol!

Blagdani se bliže, a s njima i obiteljska okupljanja koja svi najviše volimo! Kućom se šire divni mirisi mekih peciva i aromatičnih zalogaja zbog kojih dom postaje toplije mjesto, a naša srca punija. Uz božićnu jelku, središnje mjesto u svakom domu je svakako blagdanski stol. Tajna dobrog okusa krije se prije svega u velikoj ljubavi s kojom svi članovi obitelji sudjeluju u zajedničkoj pripremi.
 Ajvar.com

Jedan od omiljenih sastojaka koji mogu upotpuniti svaku blagdansku košaricu od tapasa preko toplih predjela i juhica pa do glavnog jela - je ajvar - koji svojom bogatom i punom aromom ističe sve te prelijepe okuse i mirise čineći ih oku i nepcu privlačnijim

Isprobana receptura već stoljećima donosi radost svim našim osjetilima. Idealno se slaže uz gotovo svako jelo, čineći ga za nijansu boljim. Iznenadit ćete se uz što se sve ajvar idealno slaže, a za ovu smo priliku izdvojili selekciju najkusnijih blagdanskih recepata, kako bi vaša druženja bila još potpunija.

Ajvar, i to onaj pravi, pravljen od samo četiri sastojka: pečene crvene paprike sorte Kurtovska kapija, kojoj je dodato samo malo ulja, soli i octa, nenadmašan je na blagdanskom stolu. I to ne samo kao prilog, već i kao jedan od glavnih sastojaka u jelima, i to je još jedan od brojnih razloga zašto ga toliko volimo.

Kušali smo i odabrali za vas neke od najlijepših blagdanskih recepata sa ajvarom - od onih brzih, a fotogeničnih, do onih koji će svojim izvanrednim okusom i izgledom nagraditi utrošeno vrijeme i trud potrebno oko pripreme.

Probajte zvijezdice od lisnatog tijesta s kajmakom i ajvarom u čiji proces pripreme možete uključite i najmlađe članove obitelji, koji će zasigurno uživati dok budu radili razigrane zvijezdice.

Ajvar.com

Probajte aromatične zalogaje sa palentom, sočnim medaljonima i raznovrsnim začinima.

Zamirisali smo palentu s majčinom dušicom, a zatim dodali neodoljivu mješavinu kurkume i slatke mljevene paprike. U svaki zalogaj smo dodali po sočni paketić medaljona zamotanih u ukusnu pancetu.

Ajvar.com

Za ljubitelje razigranih okusa – pripremili smo prhke slane kolaćiće s orasima i ajvarom koji se tope u ustima i koje nismo mogli prestati da grickamo. Možete ih dekorirati na onoliko načina na koliko možete zamisliti, samo se prepustite mašti i uživajte.

Ajvar.com

Još jedno pravo gurmansko uživanje za sve ljubitelje mesa je rolana svinjetina s pikantnim nadjevom od ajvara punjena fantastičnim spojem oraha i ajvara, obložena hrskavom koricom pancete i zamirisana ružmarinom.

Ajvar.com

Pronađite još gurmanskih recepata za neodoljivu blagdansku trpezu na portalu Ajvar.com

Nadamo se da ćete među svim ovim prijedlozima pronaći recept ili inspiraciju kako dobrim, pravim ajvarom napraviti jednostavne, a vrhunske blagdanske zalogaje u kojima će uživati cijela obitelj. Kao što smo se toliko puta i sami uvierili, jednostavni i čisti okusi pripremljeni s puno ljubavi jesu i oni najlijepši.

Želimo vam vesele i sretne blagdane, uspješno kuhanje i mnogo uživanja u dobrim okusima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:54