OBOŽAVANJE LEĆE

DANAS ZA RUČAK: Jede nam se nešto na žlicu pa radimo gusto varivo od leće i teletine!

Lentil Soup with Crusty Bread -Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera
Getty Images/iStockphoto

Volimo leću!

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2

Sastojci:

  • 1 šalica leće
  • 2 krumpira
  • 1 celer
  • manja glavica luka
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 200 g teletine ili piletine
  • žlica maslinova ulja
  • žlica timijana
  • žlica kiselog vrhnja
  • sol, papar

Lentil Soup with Crusty Bread -Photographed on Hasselblad H3D2-39mb Camera
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

1. korak
Ogulite jedan krumpir i narežite ga na kockice. Mrkvu, luk i celer nasjeckajte na kolutiće. Pomiješajte narezano povrće s lećom u loncu. Zalijte povrtnim temeljcem i stavite na vatru da zakuha.

2. korak
Smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta. Teletinu (ili piletinu, što ste odabrali) narežite na kocke, posolite i popaprite pa prepecite u tavi na maslinovu ulju dok meso ne postane zlatno smeđe.

3. korak
Drugi krumpir naribajte i dodajte s mesom u juhu. Kuhajte dok se krumpir ne skuha, a po potrebi dodajte vode. Na kraju posolite, popaprite i dodajte timijan. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

4. korak
Savjet: Ovo varivo lako možete napraviti u verziji bez mesa, ali tada će više sličiti gustoj juhi. U tom slučaju leći slobodno dodajte i kuhani slanutak (može i iz konzerve), ječam (također ga treba prethodno prokuhati) ili kvinoju (nije potrebno prethodno kuhati). Ovakvom varivu odlično pristaju curry, kumin, čili i kurkuma.

Izdvajamo

Iz drugih medija