OBOŽAVANJE

JEDE NAM SE GRAH: I zato radimo varivo od mladog graha!

Cooked legumes and vegetables in a bowl on the old wooden table
Getty Images/iStockphoto

Jede nam se grah!

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci:

  • Glavica ljubičastog luka
  • Vezica grincajga
  • Dvije crvene paprike
  • Tri zrele rajčice
  • 500 g mladog graha
  • jedna tikvica
  • dvije žlice ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 lista lovora
  • 3-4 zrna papra
  • malo ljute paprike

Cooked legumes and vegetables in a bowl on the old wooden table
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

1. korak
Grah prokuhajte pet minuta u slanoj vodi i ocijedite. Luk narežite sitno, povrće na ploške.
Na ulju u velikom loncu pirjajte luk dok ne postane staklast.

2. korak
Dodajte usitnjeno povrće – korjenasto iz grincajga, tikvice i papriku. Dodajte i lišće peršina i mrkve (cijelo, svezano u vezicu kuhinjskim koncem), i zgnječene režnjeve češnjaka.

3. korak
Podlijte vodom da bude sasvim pokriveno, posolite, dodajte lovor i zrna papra pa pustite neka se kuha dvadesetak minuta. Za to vrijeme prelijte rajčice vrelom vodom pa ogulite i očistite od sjemenki.

4. korak
Meso rajčice usitnite pa ga dodajte u varivo zajedno s grahom. Pustite neka se kuha još petnaestak minuta dok grah sasvim ne omekša, a varivo se ne zgusne. Izbacite vezicu s kuhanim zelenjem. Pred kraj dodajte ljute paprika po želji, i još jednom provjerite začine.

5. korak
Savjet: Ovo varivo od graha s puno povrća idealan je glavni obrok za vruće dane. Ako želite možete mu dodati i komad mesa, rebra ili slanine.

Izdvajamo

Iz drugih medija