NEMA DO KEKSIĆA I ŠALICE ČAJA

PRIPREMI STAN ZA NEZABORAVNO DRUŽENJE: I učini sve prijateljice ljubomornima!

Ljeti smo svi vani, roštiljamo, a zima nas nekako sve uvlači natrag u kuće, na toplo! Ali neka vas hladno vrijeme ne zaustavi u tome da napravite najbolja druženja s prijateljicama u svom domu.
 Getty Images/iStockphoto

Ako još nikada do sada niste pripremili čajanku ili druženje uz dobru kavu, vrijeme je da startate!

Donosimo vam par ideja kako pripremiti stol, postići ugodnu atmosferu i razveseliti prijateljice slatkim poklonom.

beautiful house, interior, view of the kitchen
Getty Images/iStockphoto

Atmosfera je sve

Blagdani su iza ugla, a uskoro će početi padati snijeg... A na što mi prvo posmislimo kada pomislimo na snijeg? Hygge! Hygge, ako još niste čuli za njega, je danski koncept udobnog življenja, zajedništva i privrženosti. On je sinonim za provođenje vremena s obitelji, bez stresa, ali i za sve ono što vas umiruje, uveseljava i lišava vas stresa.

Image of comfortable white double sofa in day room
Getty Images/iStockphoto

A nije li to u jako puno slučajeva hrana i kuhinja? Vrijeme je da uvedete hygge u vaše kuhinje i dom! Zato biste baš tako trebali urediti vaš dom za omiljenu čajanku ili ispijanje kave s vašim prijateljicama. Zapamtite, hygge stil nije oličenje ''slatkoće'', to nisu šalice i čajnici sa zečićima već više šalice i čajnici s nečime što bi zeko pojeo ili mjesto gdje bi on živio.

Close-up of glass with tea of fresh herbs on white painted wooden table. Blue cast iron kettle on unfocused backgroundClose-up of glass with tea of fresh herbs on white painted wooden table. Blue cast iron kettle on unfocused background
Getty Images/iStockphoto

Male stvari su bitne

Čajnik je ključan dio kuhinjske opreme u hygge stilu. I naravno, odgovarajuće predivne šalice u koje ćete potočiti čaj svojoj obitelji i prijateljima nakon što ga napravite. Hygge je sinonim za ugodu i potporu.

Teapots on a distressed wood table - vintage afternoon tea party
Getty Images/iStockphoto

Zato svaka šalica treba imati tanjurić, svaka torta treba stajati na stalku, a svaka čaša treba imati svoj podmetač. Svjetlo u vašoj kuhinji bi trebalo biti što više prirodno.

two china tea cups meet over a white clothed table
Getty Images/iStockphoto

Idealno bi bilo da zapalite svijeće, ali poslužiti će i blage žarulje sa što prirodnijim bijelim/žutim svjetlom.

Cozy home. Candles, book and cup of tea
Getty Images/iStockphoto

Također, peć na drva nije na odmet. Stolnjak je također nezaobilazan za topao ugođaj vašeg stola. Zapravo, ono što možete napraviti jest staviti malene vestice na vaše termosice, šalice za kavu ili čaj, vinske boce...

Turkish coffee on the table
Getty Images/iStockphoto

Homemade shortbread biscuits in shape of tea bags
Getty Images/iStockphoto

Čaj ili kava ne mogu proći bez vaših omiljenih keksića pa se potrudite poslužiti ih u zanimljivim tanjurićima i posudicama različitih boja.

Ako ste uvijek jako entuzijastični i orni napravite prhke keksiće u obliku vrećica za čaj, a ako biste rađe proveli vrijeme ispred toplog kamina čekajući da vam prijateljice stignu na kavu ili čaj, nabavite vaše omiljene keksiće (vjerojatno čokoladne) i poslužite ih u najšarenihim posudicama koje uspijete pronaći.

Colorful dishes in wooden boxes
Getty Images/iStockphoto

Nešto za ponijeti kući

Prijateljice će vas zbog ovoga obožavati! Pripremite im malene paketiće koje će ponijeti kući. U njih možete staviti par vrećica/pakiranja vašeg omiljenog čaja, papirnatu vrećicu friško mljevene kave (opet vama najdraže), ostatke keksića (pod uvjetom da se nisu pojeli, u što sumnjamo) i neku zanimljivu personaliziranu poruku.

Favourite dessert. Nice young woman sitting at the table and holding a box with tasty sweet macaroons
Getty Images/iStockphoto

To je zapravo paketić vas koji će one moći ponijeti kući sa sobom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:06