Mediteranska kuhinja

Riblja juha

Kad srce kaže ljeto, kaže riblja juha!
 Getty Images/iStockphoto

A zapravo ju tako rijetko radimo! Napravite iznimku ovaj put i pripremiti ukusnu riblju juhu za ručak ili večeru!

Trebat će vam:

1/2 pakiranja 500 g Ledo Oslić fileta (ili bakalar)
450 g Ledo Povrća za juhu
30 g crvenog luka
30 g riže
sol
papar
svježi peršinov list

Fresh ingredients for fish soup
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Direktno u vodu dodati smrznutu ribu i kuhati 10-ak minuta dok se riba ne počne listati. Ribu izvaditi, a juhu procijediti i u nju ubaciti povrće, luk i rižu. U međuvremenu, ribu očistiti od eventualnih kostiju i natrgati ju na manje komadiće te je vratiti u juhu. Uliti malo maslinova ulja, začiniti i posuti svježim peršinovim listom, skinuti s vatre i poslužiti.

Isprobajte i ukusnu salatu s lignjama te sendvič sa zelenim namazom i jajima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:25