Mediteranska kuhinja

Salata s lignjama

Jedan od najukusnijih glavonožaca u prekrasnoj salati!
 Romi / Pixabay

Malo što uistinu govori ljeto kao salata od morskih plodova, a pogotovo salata od liganja. Brzinski ručak koji obiluje svime nam potrebnim, a uz to je i ukusan. Bacamo se na pripremu!

Trebat će vam:

400 g Ledo kolutića i krakova
400 g Ledo mediteranske mješavine
50 g ljubičastog luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
ocat
svježi peršinov list
sol i papar

Romi / Pixabay

Priprema:

Zakuhajte veću količinu vode. Posolite je. Dodajte papar, list lovora i par kriški limuna. Stavite kuhati lignje i slobodno ubacite krakove. Luk narežite na trakice. Na ohlađene lignje protisnite češnjak. Povrće kratko propirjajte na tavi. Pomiješajte lignje i Mediteransku mješavinu. Dodajte luk. Promiješajte. Začinite solju, paprom i octom. Servirajte hladno na lisnatoj salati, ubacite malo feferona za intenzivniji okus, par maslina i cherry rajčica te pospite nasjeckanim peršinom.

Isprobajte i ukusnu riblju juhu te sendvič sa zelenim namazom i jajima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:36