Kotleti u umaku od senfa s njokima od bundeve

Iskoristiti bundevu u njezinoj sezoni mi je najomiljeniji zadatak. Volimo ju u svemu, I u slanom I u slatkom. Oven joke su jednostavne I brze, a dio možete i zamrznuti pa uživati u njima i kad im prođe sezona.

Pumpkin gnocchi

Njoke

500 g pirea bundeve

1 žumanjak

350 g brašna

Pola žličice soli

Na vrh žličice muškatnog oraščića

Kotleti u umaku od senfa I ružmarina

6 svinjskih kotleta

Senf

Sol, vegeta, papar

2 grančice ružmarina

5 listova kadulje

10 listova bosiljka

3 do 4 žlice ulja

Porc cottelete and pumpkin gnocchi

Bundevu narežite na kockice, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a pleh obložite papirom za pečenje. Kockicee bundeve poslažite na pleh, pokrijte alu folijom i pecite cca 45 minuta, dok bundeva ne omekša. Ohladite i smiksajte štapnim mikserom.

U propasiranu bundevu dodajte žumanjak, sol i muškatni oraščić. Promiješajte pa dodajte brašno. Ovisno koliko je bundeva vodenasta toliko će vam trebati brašna. Nemojte pretjerati sa brašnom da ne dobijete gumenaste njoke. Pobrašnite površinu na kojoj ćete zamijesiti tijesto. Tijesto ljepljivo, ali takvo treba i biti. Podijelite ga na 4 dijela i od svako dijela napravite dugačku, tanju kobasicu. Režite njoke u obliku kocki, ukoliko je potrebno pobrašnite ruke I površinu da se njoki ne zalijepe, oštrim nožem i slažite ih na pobrašnjeni tanjur i stavite u hladnjak do kuhanja. Zakuhajte lonac slane vode i pažljivo njoke stavite u posudu, kuhajte par minuta dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i poslužite sa umakom.

Svinjske kotlete stanjite batom, začinite, premažite obilno senfom, posipajte svježim začinima i prelijte sa malo ulja. Ostavite da odstoje sat vremena (a taj korak možete i preskočiti).

Na tavi zagrijte ulje, poslažite kotlete zajedno sa marinadom i zapecite ih sa svake strane. Dodajte malo vode, poklopite I pecite na laganoj vatri oko 10 minuta.

Kotlete zatim preokrenite, dodajte jos malo vode i pecite još 15 minuta. Za više umaka (pošto se umak zgusne) dodajte još vode.

Dobivenim umakom prelijte njoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:33