BUDITE SPREMNI

AS IZ RUKAVA: 10 stvari koje morate imati u smočnici kako vas gosti nikada ne bi iznenadili!

 Getty Images/iStockphoto
Da vas više nikad ne uhvate nespremne!

Zajedno s ovih 10 namirnica, ne bi bilo loše kada biste počeli skupljati vašu privatnu kolekciju različitih suhih začina te svježeg začinskog bilja. Također, različite vrste ulja i octa su uvijek dobra ideja, a isto vrijedi i ta čili papričice. Sve to može pomoći jelo dići na potpuno drugu razinu!

Tjestenina

Tjesteninu je jendostavno pripremiti, ukusna je i može biti spremna za manje od 30 minuta, zato uvijek u smočnici čuvajte nekoliko pakiranja vaše najdraže tjestenine.

Umak od rajčice

Ako imate domaći umak od rajčice, odlično. Ako ne, u frci će poslužiti i onaj kvalitetni kupovni koji brzo može biti gotov ako vam gosti stižu za 10 minuta. Učinite ga svojim tako da dodate svježeg začinskog bilja.

Krekeri i džem

Treba vam nešto što će zaokupiti vaše goste dok vi pripremate večeru? Krekeri i džem su savršena opcija. Također, ukoliko u hladnjaku imate komad Briea, poslužite i njega. Gosti će biti oduševljeni!

Crackers with orange jam on wooden background
Getty Images/iStockphoto

Vino

Kad smo kod krekera, džema i sira, vino je nezaobilazno! Jedna dobra boca suhog bijelog vina, jedna slatkog muškata i jedna dobrog crnog vina je must have svake smočnice.

Orašasti plodovi

Još jedna dobra alternativa malo kompleksnijem predjelu. Poslužite ih sa sirevima na pladnju!

Sir

U hladnjaku obavezno držite par vrsta sireva koji mogu duže stajati. Dobar komad parmezana uvijek možete naribati na tjesteninu, cheddar možete poslužiti sa džemom i krekerima, a brie s orašastim plodovima i malo voća.

Cheese platter and wine
Getty Images/iStockphoto

Zelena salata

Najbolja je! Još ako uvijek pri ruci imate Aceto Balsamico, koji biste trebali imati, s ovom salatom ne možete pogriješiti. Pomiješajte ju s parmezanom i orašastim plodovima i uživajte u neobičnoj zelenoj salati!

Svježe povrće

Cvijet brokule ili cvjetače je savršen za lagano prženje na maslinovom ulju, češnjaku i poslužen s ribanim parmezanom.

Domaći ravioli

Kad uhvatite višak vremena pripremite domaće raviole s različitim punjenjima i zamrznite ih. Trebat ćete samo par minuta za pripremu, a svi će biti oduševljeni!

Rustic Homemade Ravioli with Tomato, Basil and Parmesan Cheese
Getty Images

Sladoled

Vjerojatno najukusniji i najjednostavniji desert koji ćete ikad poslužiti! Ubacite uz svaku kuglicu žlicu džema i na konju ste!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:28