DOBRI SAVJETI

KAKO DO SAVRŠENOG ODRESKA? Osam pravila za pripremu odreska slavnog chefa Hestona Blumenthala!

hESTON bLUMENTHAL fACEBOOK PAGE

Svatko ima svoj omiljeni način pripreme odreska, bilo da se radi o primjeni tehnike sous vide, brzoj pripremi na tavici ili čak pripremi smrznutog odreska.

Ali kad jedan od najboljih svjetskih chefova, Heston Blumenthal, nudi savjete kako pripremiti savršen odrezak, dobro je poslušati! Blumenthal je vlasnik restorana The Fat Duck, trenutačno vlasnika tri Michelinove zvjezdice.

Osam savjeta Hestona Blumenthala za pripremu savršenog odreska:

1. Odaberite pravu vrstu odreska

2. Ostavite ga da dozrije u hladnjaku neko vrijeme

3. Uvijek ga ''vratite'' na sobnu temperaturu

4. Tava vam mora biti iznimno vruća

5. Posolite, ali ne stavljajte papar prije pečenja

6. Stalno okrećite odrezak

7. Koristite termometar za meso

8. Uvijek ostavite odrezak da odmori nakon pečenja

 

Izdvajamo

Iz drugih medija