ZAPEČENO I KREMASTO

IDEJE ZA RUČAK: Gratinirana tjestenina, cvjetača i njoki!

Osim što je zabavno i jednostavno, gratiniranje će zdrave namirnice, poput povrća koje smo još kao klinci otpisali, učiniti opet ukusnima i privlačnima!
 Getty Images/iStockphoto

Gratinirani njoki s piletinom nisu jelo koje će vam prvo pasti na pamet, no ukusno je, gotovo u trenu i odlično za iskorištavanje ostataka. Piletinu koju ste skuhali u juhi izrežite na trakice i ostavite u frižideru. Kad dođe vrijeme, prepržite je na maslacu dok u drugoj zdjeli kuhate njoke. Preselite sve u jednu zdjelu, začinite solju, paprom, prstohvatom crvene paprike i s malo muškatnog oraščića te prelijte Brzo & Fino umakom okusa šampinjoni. Zapecite u pećnici na 220 stupnjeva. Kad se pojavi korica, izvadite i poslužite uz svježi matovilac s kolutićima mladog luka i minirajčicama.

Baked gratin of cheese, mushrooms and potato horizontal
Getty Images/iStockphoto

Ako je cvjetača razlog zbog kojeg od juhe bježite kao vrag od tamjana, to ne znači da je ne volite. Možda je samo nikad niste probali gratiniranu cvjetaču sa špekom. Prokuhajte komade cvjetače desetak minuta. Na suhoj tavi kratko prepržite kockice špeka pa ubacite cvjetaču te kockicu maslaca i pržite dok se ne reducira. Začinite paprom i svježim koprom te prebacite sve u vatrostalnu posudu. Prelijte Brzo & Fino umakom bechamel i zapecite na 220 stupnjeva. Najbolje je kao samostalno jelo, uz salatu, ali ako ne možete bez mesa, super je i kao prilog odresku ili ribi.

Fragrant warm cauliflower gratin with bacon and three cheeses served in rustic iron skillet
Getty Images/iStockphoto

Ako volite povrće iz woka, sljedeći put kad ga radite, napravite jednu porciju više. Luk, paprika, tikvica i patlidžan preprženi u woku odličan su temelj za gratiniranu tjesteninu. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je s povrćem, premjestite u vatrostalnu zdjelu i prelijte Brzo & Fino umakom okusa Ribanac. Ukusna večera bit će gotova za petnaestak minuta, koliko će joj trebati da se zapeče na 220 stupnjeva.

Tagliatelle baked with vegetables and parmesan
Getty Images/iStockphoto

Uživajte u novim starim jelima i vlastitim kreacijama uz Brzo & Fino umake!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:32