Gratinirani njoki s piletinom nisu jelo koje će vam prvo pasti na pamet, no ukusno je, gotovo u trenu i odlično za iskorištavanje ostataka. Piletinu koju ste skuhali u juhi izrežite na trakice i ostavite u frižideru. Kad dođe vrijeme, prepržite je na maslacu dok u drugoj zdjeli kuhate njoke. Preselite sve u jednu zdjelu, začinite solju, paprom, prstohvatom crvene paprike i s malo muškatnog oraščića te prelijte Brzo & Fino umakom okusa šampinjoni. Zapecite u pećnici na 220 stupnjeva. Kad se pojavi korica, izvadite i poslužite uz svježi matovilac s kolutićima mladog luka i minirajčicama.
Ako je cvjetača razlog zbog kojeg od juhe bježite kao vrag od tamjana, to ne znači da je ne volite. Možda je samo nikad niste probali gratiniranu cvjetaču sa špekom. Prokuhajte komade cvjetače desetak minuta. Na suhoj tavi kratko prepržite kockice špeka pa ubacite cvjetaču te kockicu maslaca i pržite dok se ne reducira. Začinite paprom i svježim koprom te prebacite sve u vatrostalnu posudu. Prelijte Brzo & Fino umakom bechamel i zapecite na 220 stupnjeva. Najbolje je kao samostalno jelo, uz salatu, ali ako ne možete bez mesa, super je i kao prilog odresku ili ribi.
Ako volite povrće iz woka, sljedeći put kad ga radite, napravite jednu porciju više. Luk, paprika, tikvica i patlidžan preprženi u woku odličan su temelj za gratiniranu tjesteninu. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je s povrćem, premjestite u vatrostalnu zdjelu i prelijte Brzo & Fino umakom okusa Ribanac. Ukusna večera bit će gotova za petnaestak minuta, koliko će joj trebati da se zapeče na 220 stupnjeva.
Uživajte u novim starim jelima i vlastitim kreacijama uz Brzo & Fino umake!