Konoba Kasar
Za Crkvom 29, Zaton Veliki
020 891 226
I jugoistočno od grada u Cavtatu i Konavlima, gdje se uz razvikane nadaleko poznate adrese pootvarao niz jako uspješnih malih OPG-ova, ali i na Primorju, sjeverozapadno od grada, može se stvarno uživati u jako iskrenoj i poštenoj tradicionalnoj spizi. Gotovo sva ta mjesta nalaze se u jako lijepom okolišu, često toliko atraktivnom da ozbiljno doprinosi općem dojmu o kuhinji. Tako je i u Zatonu Velikom, odmah uz mjesnu luku s jedne strane i mali poluotok zapadnog rta impresivno velike uvale, odnosno zatona. Osim ovih maritimnih toponima, i ime restoranu je tog počela - kasar je nadgrađe ili kormilarnica na manjim brodovima.

Mala terasa pod šindrom nad morem malo i podsjeća na kasar. Ona je, naime, stvarna dogradnja na rivi pred njihovim orsanom. U njemu je i ne baš previše atraktivan unutarnji dio restorana. I jelovnik je gotovo sav maritimni, odnosno morski. Pojesti se ovdje može i manje ribe, a ne samo one posvuda uobičajene “manekene”, školjke, sirovu ribu (jeo sam odličnu tanko rezanu tuninu potrbušinu), hobe i sva moguća morska blaga. Chef restorana i gazdaričin suprug vješt je ribar pa sam prije koju godinu nazočio hvatanju sabljarke baš pred restoranom.

Svoju dvostruku vještinu vrlo je brzo iskazao u kuhinji, servirajući prvo prijesno njeno vrlo deliktno meso, potom na fete kratko pečene na gradeli i na kraju jedan vrlo ukusan gusti brudetić. Prošlu sam jesen drugi put ovdje jeo pečenu kirnju, možda jednu od najslasnijih riba uopće. Serviraju je s lešo tikvicama, najčešćim njihovim prilogom. Kako vidite, u svemu nepretenciozan restoran, s jako ljubaznim domaćinima i lijepo serviranom spizom koja odreda ima snažno uporište u naslijeđenoj domaćoj kuhinji.
KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran
HRANA: 8/10
AMBIJENT: 9/10
USLUGA: 7/10
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....