TRADICIONALNI GUŠTI

KONOBA KASAR: Nepretenciozan restoran, s ljubaznim domaćinima i lijepo serviranom spizom!

Iako se dubrovačka restoranska stvarnost u posljednjih nekoliko godina stubokom promijenila nabolje, uz pet, šest vrlo dobrih mjesta za blagovanje unutar zidina i oko njih, još je uvijek u nekoj ukupnosti vrednovanja jednako tako dobra, ako ne i bolja ona dubrovačke okolice.
 Kasar Facebook page
Iako se dubrovačka restoranska stvarnost u posljednjih nekoliko godina stubokom promijenila nabolje, uz pet, šest vrlo dobrih mjesta za blagovanje unutar zidina i oko njih, još je uvijek u nekoj ukupnosti vrednovanja jednako tako dobra, ako ne i bolja ona dubrovačke okolice.

Konoba Kasar
Za Crkvom 29, Zaton Veliki
020 891 226

I jugoistočno od grada u Cavtatu i Konavlima, gdje se uz razvikane nadaleko poznate adrese pootvarao niz jako uspješnih malih OPG-ova, ali i na Primorju, sjeverozapadno od grada, može se stvarno uživati u jako iskrenoj i poštenoj tradicionalnoj spizi. Gotovo sva ta mjesta nalaze se u jako lijepom okolišu, često toliko atraktivnom da ozbiljno doprinosi općem dojmu o kuhinji. Tako je i u Zatonu Velikom, odmah uz mjesnu luku s jedne strane i mali poluotok zapadnog rta impresivno velike uvale, odnosno zatona. Osim ovih maritimnih toponima, i ime restoranu je tog počela - kasar je nadgrađe ili kormilarnica na manjim brodovima.

Kasar Facebook page

Mala terasa pod šindrom nad morem malo i podsjeća na kasar. Ona je, naime, stvarna dogradnja na rivi pred njihovim orsanom. U njemu je i ne baš previše atraktivan unutarnji dio restorana. I jelovnik je gotovo sav maritimni, odnosno morski. Pojesti se ovdje može i manje ribe, a ne samo one posvuda uobičajene “manekene”, školjke, sirovu ribu (jeo sam odličnu tanko rezanu tuninu potrbušinu), hobe i sva moguća morska blaga. Chef restorana i gazdaričin suprug vješt je ribar pa sam prije koju godinu nazočio hvatanju sabljarke baš pred restoranom.

Kasar Facebook page

Svoju dvostruku vještinu vrlo je brzo iskazao u kuhinji, servirajući prvo prijesno njeno vrlo deliktno meso, potom na fete kratko pečene na gradeli i na kraju jedan vrlo ukusan gusti brudetić. Prošlu sam jesen drugi put ovdje jeo pečenu kirnju, možda jednu od najslasnijih riba uopće. Serviraju je s lešo tikvicama, najčešćim njihovim prilogom. Kako vidite, u svemu nepretenciozan restoran, s jako ljubaznim domaćinima i lijepo serviranom spizom koja odreda ima snažno uporište u naslijeđenoj domaćoj kuhinji.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 8/10

AMBIJENT: 9/10

USLUGA: 7/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 19:01