RECEPT IZ NOVOG BROJA DOBRE HRANE

LOW BUDGET RECEPT: Marinirani inćuni s breskvom i čipsom od kosti

Zagreb, 110718. Gastronomadi u drustvu prijatelja pripremali su razlicita jeftina jela s rostilja i ispod peke.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Prije zasluženog odmora na obali, ekipa Gastronomada se s prijateljima okupila u kućici na rubu zagrebačke maksimirske šume i sa skromnim budžetom (50 kn po jelu za četiri osobe) pripremila pravu gozbu, sve recepte potražite u novom broju Dobre hrane u nedjelju 05.kolovoza!

Sastojci:

  • 500 g svježih inćuna
  • 4 breskve
  • 1 limun
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol, papar
  • kruh
  • nekoliko grančica svježe metvice
  • ulje za prženje
  • sol

Filetirajte inćune. Odrežite glave, sačuvajte kralješnicu sa kostima i rep. Filee pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem i ostavite u hladnjaku barem sat vremena. U međuvremenu blanširajte breskve i narežite ih na tanke ploške.

U dubokoj tavici zagrijte ulje. Kralješnice inćuna lagano umočite u brašno pa ih stavite pržiti. Neka se prže brzo i dok ne postanu svijetlosmeđe. Izvadite ih na papir da se masnoća ocijedi i posolite. Šnite kruha prepržite na grilu ili na tavici pa na njih poslažite marinirane filee inćuna s breskvama. Posipajte listićima metvice.

Izdvajamo

Iz drugih medija