Basement smješten u zagrebačkoj Tomićevoj ulici, jedan je od prvih wine barova koji je nedavno proslavio svoj peti rođendan, uveo neke novitete u svoju ponudu te blago izmijenio svoje ruho. Naime, cijeli koncept baziran je na ponudi isključivo hrvatskih vina i autohtonih proizvoda.

Vinska karta koja broji oko 120 etiketa strukturirana je po hrvatskim regijama te se trude zastupiti svaku. Ove godine su se polako počeli širiti i na susjedne zemlje BIH, Sloveniju i Srbiju, a najnovije u ponudi je uvođenje kadarke (povijesne vojvođanske i slavonske sorta grožđa gotovo izumrle na spomenutom području) vinarije Tonković.

Osim dobrih vina, Basement je svoju ponudu hrane upotpunio delikatesama poput mariniranih dimljenih dagnji i kozica te pršuta od tune. Svu hranu nabavljaju isključivo od malih OPG-a pa se uz čašu vino dobro prijati malo domaćeg pršuta, sira maslinova ulja i tapenda.

“S obzirom na sve veći broj turista u Zagrebu, uveli smo i degustacijski menu, koji se sastoji od par čaša različitih vinskih etiketa sljubljenih s autohtonim zalogajima. Tako turisti mogu kroz vođenu degustaciju kušati ono najbolje od Hrvatske.” rekao je Dario Drmač, vlasnik wine bara Basement.

Osim preuređenog prostora pažnju svakako plijeni kutak Basement shopa gdje gosti mogu kupiti bocu vina, malo domaćeg pršuta, dimljenih morskih plodova i sličnih delicija po povoljnijim cijenama nego u specijaliziranim trgovinama.
“Svih pet godina trudimo se uvoditi promijene koje Basement čine dinamičnim ali i prepoznatljivim mjestom. Basement je moj san iz fakultetskih dana koji si je do sada priskrbio popriličan broj stalnih gostiju. Ovdje se dolazi na dobru čašu vina, sad i na zanimljiv zalogaj. Najbitnije mi je da se gosti osjećaju ugodno. Vizija nam je bila i ostala ponuditi dobar proizvod ali i podizati razinu svijesti te educirati o novim stvarima. “ zaključio je Dario.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....