NOVA PONUDA

BASEMENT: Ušminkani fulir među zagrebačkim wine barovima

 Neja Markicevic / CROPIX
Zagrebački Basement proslavio je svoj pet rođendan, osvježio svoj izgled, uveo liniju autentičnih zalogaja i uveo kutak gdje možete nadopuniti svoju kućnu zalihu proizvoda malih OPG-ova i vina po pristupačnim cijenama.
Zagrebački Basement proslavio je svoj pet rođendan, osvježio svoj izgled, uveo liniju autentičnih zalogaja i uveo kutak gdje možete nadopuniti svoju kućnu zalihu proizvoda malih OPG-ova i vina po pristupačnim cijenama.

Basement smješten u zagrebačkoj Tomićevoj ulici, jedan je od prvih wine barova koji je nedavno proslavio svoj peti rođendan, uveo neke novitete u svoju ponudu te blago izmijenio svoje ruho. Naime, cijeli koncept baziran je na ponudi isključivo hrvatskih vina i autohtonih proizvoda.

Zagreb, 190517. 
Basement wine bar u Tomicevoj ulici od nedavno u ponudi ima i riblje plate.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Vinska karta koja broji oko 120 etiketa strukturirana je po hrvatskim regijama te se trude zastupiti svaku. Ove godine su se polako počeli širiti i na susjedne zemlje BIH, Sloveniju i Srbiju, a najnovije u ponudi je uvođenje kadarke (povijesne vojvođanske i slavonske sorta grožđa gotovo izumrle na spomenutom području) vinarije Tonković.

Zagreb, 190517. 
Basement wine bar u Tomicevoj ulici od nedavno u ponudi ima i riblje plate.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Osim dobrih vina, Basement je svoju ponudu hrane upotpunio delikatesama poput mariniranih dimljenih dagnji i kozica te pršuta od tune. Svu hranu nabavljaju isključivo od malih OPG-a pa se uz čašu vino dobro prijati malo domaćeg pršuta, sira maslinova ulja i tapenda.

Zagreb, 190517. 
Basement wine bar u Tomicevoj ulici od nedavno u ponudi ima i riblje plate.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

“S obzirom na sve veći broj turista u Zagrebu, uveli smo i degustacijski menu, koji se sastoji od par čaša različitih vinskih etiketa sljubljenih s autohtonim zalogajima. Tako turisti mogu kroz vođenu degustaciju kušati ono najbolje od Hrvatske.” rekao je Dario Drmač, vlasnik wine bara Basement.

Zagreb, 190517. 
Basement wine bar u Tomicevoj ulici od nedavno u ponudi ima i riblje plate.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Osim preuređenog prostora pažnju svakako plijeni kutak Basement shopa gdje gosti mogu kupiti bocu vina, malo domaćeg pršuta, dimljenih morskih plodova i sličnih delicija po povoljnijim cijenama nego u specijaliziranim trgovinama.

“Svih pet godina trudimo se uvoditi promijene koje Basement čine dinamičnim ali i prepoznatljivim mjestom. Basement je moj san iz fakultetskih dana koji si je do sada priskrbio popriličan broj stalnih gostiju. Ovdje se dolazi na dobru čašu vina, sad i na zanimljiv zalogaj. Najbitnije mi je da se gosti osjećaju ugodno. Vizija nam je bila i ostala ponuditi dobar proizvod ali i podizati razinu svijesti te educirati o novim stvarima. “ zaključio je Dario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 08:26