DOBRI RESTORANI 2019.

BILI SMO U OMILJENOM ZAGREBAČKOM BISTROU: Ovdje morate rezervirati. Pronaći stol u bilo koje doba dana nevjerojatna je sreća!

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
Omiljeni bistro u kojem se uvijek traži mjesto više

Lari i Penati
Petrinjska 42a, Zagreb
01 4655 776

Za početak - želite li jesti u zagrebačkom bistrou Lari&Penati, morate rezervirati. Pronaći slobodan stol u bilo koje doba dana, bilo koji dan u tjednu, nevjerojatna je sreća, čak i sada, nakon što su se proširili na susjedni prostor. I tako je otkad se prije otprilike osam godina otvorio ovaj maleni bistro pri kraju Petrinjske ulice.

Lari&Penati moj su apsolutni favorit za sve prigode. Opuštena, prijateljska atmosfera odlična je želite li samo nešto nabrzinu prigristi, opustiti se i, primjerice, ležerno proslaviti rođendan ili otići na večeru s prijateljicom na dobru klopu i još bolji trač. I, što je najbitnije, sve to možete uz više nego pristojne cijene.

Primjerice, njihova pašteta od guščjih jetrica, zalivena i poslužena s guščjom masti na vrhu i obiljem prepečenog kruha, stoji 65 kuna i dovoljna je da u njoj za predjelo uživa dvoje, troje ljudi. Na jelovniku ovog simpatičnog bistroa je obično dvadesetak jela, od kojih su neka stalna, a ostatak menija mijenja se sezonski i na dnevnoj bazi. Mi smo nakon paštete naručili quiche od špinata, plavog sira i oraha te salatu s mariniranim brancinom.

Ono na čemu u Lari&Penati ne štede jest obilje lisnatih zelenih salata koje poslužuju gotovo sa svim pa se zaista možete najesti od samo jednog jela (naravno, ovisno o tome koliko ste gladni). Prhko tijesto bilo je odlično, kao i nadjev čiji je okus, iako snažan, bio jako dobro izbalansiran.

Brancin je pak bio nježan, slatkasto-kiselkastog okusa, i dobro se slagao sa zelenom salatom na kojoj je poslužen. Jedino su komadi ribe možda bili ponešto preveliki. Većina hladnih predjela ovdje stoji oko 65 kuna, a za quiche valja izdvojiti 35 kuna.

Za glavno jelo uzeli smo još jedan “klasik” s njihova menija - pileća krilca u umaku od soje, narančina soka, meda i đumbira (50 kuna) i njoke s bobom i artičokom (55 kuna), koji nisu bili loši, ali je cijelo jelo bilo malo nepovezano.

Uz tart od limuna i kremu od lješnjaka za kraj te bocu Meneghettijeva merlota za 170 kuna u bistro Lari&Penati proveli smo još jednu ugodnu i finu večer.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne urbane kuhinje

HRANA: 8/10

AMBIJENT: 8/10

USLUGA: 9/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:49