SJAJNA IDEJA

BISTRO 5: "Ova ideja je rezultat instinkta za preživljavanje. U pola dana stvorili smo virtualni restoran. Želimo spasiti što smo godinama gradili!"

 

"Teška srca najavljujemo da danas zatvaramo svoja vrata do 14.4., ovisno o razvoju trenutne situacije sa Corona virusom. Na ovaj način želimo zaštititi jedni druge te reagirati pravovremeno u nadi da će takav potez učiniti dobro za sve naše goste Neovisno o trenutnoj situaciji, od danas nas možete naći putem Wolt dostave pod nazivom Bistro 5. Osmislili smo posebna jela u kojima možete uživati u sigurnosti vašeg doma." objavio je tim restorana Pod Zidom na svojem Facebook profilu.

Naime, u samo pola dana cijeli tim je skupio glave i misli te pokrenuo virtualni restoran pod nazivom Bistro 5.

"Ova ideja doslovno je rezultat instinkta za preživljavanje. Na plaći imamo 26 radnika i promet je pao na minimum. Odlučili smo sjesti svi zajedno i vidjeti kako možemo spasiti priču koju smo mukotrpno slagali godinama, a koja bi vrlo lako mogla postati prošlost ako ne reagiramo." otkrio nam je Borna Janeš, vlasnik restorana Pod Zidom i Ficlek pa nastavio: "U petak smo imali sastanak i odlučili popisati sve namirnice koje trenutno imamo i osmisliti meni. Nevjerojatno sam ponosan na svoj tim koji je u kratko periodu uspješno odradio kreativan zadatak, u ovom periodu od egzistencijalne važnosti!" rekao nam je Borna.

Pappardelle sa šalšom i parmezanom

Punjeni pohani pileći zabatak, triple cooked krumpirići, BBQ umak

Vodili su se mišlju što bi i sami voljeli jesti od kuće i složili takvu vrstu menija. Naravno, njihova priča nije ispričana samo kroz jela već kroz cjelokupno iskustvo odlaska u restoran. Međutim, zbog više sile nemoguće je takvo što u ovim trenucima ponuditi gostima. Cijena jela kreće se između 26 kuna do devedesetak kuna za primjerice rižoto od bifetak, ali većina jela drži cijenu između 40 i 50 kuna. Samo neka od kreativnih jela su gnudi sa pečenom ciklom, kremom od cikle te reduciranim acetom, otvorene lazanje s goveđim repom i janjetina s ječmom i porilukom.

Ganache od ganache čokolade, marinirano voće, coulis od voća

"Odmah smo se bacili na brending, ambalaže, potpisali suradnje s Woltom, Glovom te Pauzom.hr i doista se nadamo kako će ova ideja polučiti pozitivnim feedbackom. Iskreno, takvo što smo mogli realizirati i puno ranije, ali naprosto smo se fokusirali na ove stvari i vjerujem kako nikome nije bilo ni u primisli da će nam takva ideja diktirati egzistenciju. Ponosan sam na naš tim koji se drži skupa i radi najviše što može da bi naša priča i dalje živjela i nakon ove nezahvalne situacije. Ovom prilikom želim svima poželjeti sreću, da čuvaju jedni druge i da zajedničkim snagama naprosto preživimo ovaj period!" zaključio je Borna Janeš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 01:32