CHEFOVI ISKRENO

BORBA S DEPRESIJOM: David Chang, prijatelj Anthonyja Bourdaina, otvoreno o svojom borbi s mentalnim zdravljem!

 David Chang Facebook page
Chef David Chang je s javnosti podijelio svoju borbu s mentalnim zdravljem, nastavno na vijest o smrti chefa Anthonyja Bourdaina, inače njegovog dobrog prijatelja

Kako prenosi portal Fine Dining Lovers, u novim epizodama The David Chang Showa, chef Chang je odao počast Anthonyju Bourdainu, kojega je nazvao svačijim ''cool ujakom, mudracom i prorokom'' te je otkrio kako posjećuje psihijatra od 2003. godine. Chang je rekao kako mnogi njegovi problemi potječu još iz djetinjstva kada je imao osjećaj da sve što je radio nije bilo dovoljno dobro te da se kuhanju okrenuo kako bi pronašao trenutno zadovoljstvo.

David Chang Facebook page

Izjavio je kako se bori s depresijom, manjkom samopouzdanja i paranojom. Chang depresiju naziva ''rakom duha'' i ''složenim organizmom'', a rekao je kako se protiv nje bori, ironično, postavljanjem nerealnih i smiješnih ciljeva, što je učinio prilikom otvorenja svog slavnog restorana Momofuku Noodle Bar 2004. godine. Vjerovao je kako neće doživjeti 35. godinu života te iz istog razloga nije potpisao ugovor o produljenju najma za restoran.

David Chang Facebook page

''Momofuku je sredstvo za borbu protiv depresije.'' - izjavio je. ''Svaku sam odluku donio kao da je posljednja. Koja je svrha novca, ako ionako budem mrtav.'' - rekao je.

Stres, alkohol i traume iz kuhinje su samo pogoršavale njegovo stanje.

''Stvarnost je takva da možete postići savršenstvo u kuhinji, ostvariti svoje najluđe snove... ali ne možete pronaći mir u svom osobnom životu.'' - izjavio je.

David Chang Facebook page

U epizodi se Chang osvrće i na stanje u zdravstvu u Americi te ističe kako je pravu pomoć koja mu je bila potrebna uspio dobiti tek nakon što je postao uspješan i poznat. Chang se pridružio drugim chefovima poput Daniela Pattersona, Seana Brocka i Chrisa Cosentina u javnom istupanju o osobnim demonima u nadi da će svi kojima je pomoć potrebna tu pomoć i potražiti. Cilj im je ukloniti stigmu o mentalnom zdravlju, ne samo u industriji već i u društvu u cjelini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:33