Cheesecake od limuna i mascarpone sira

Nekada je najjednostavnije i najbolje!
Nekada je najjednostavnije i najbolje!

Izvor fotografija: iStock

Toliko je kombinacija cheesecakea, a mi smo se ovaj put odlučili za onu najjednostavnije verziju. I najukusniju, ako nas pitate!

Trebati će vam:

  • 175 g Digestive keksa
  • 80 g maslaca
  • 500 g krem sira po želji
  • 220 g šećer
  • 4 jaja + 1 žumanjak
  • naribana korica i sok jednog limuna
  • 400 g mascarponea
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Zagrijte pećnicu na 140°C. Obložite kalup za torte promjera 24 cm papirom za pečenje. Drugi dublji protvan za pečenje do pola ispunite s kipućom vodom i stavite ga na dno pećnice. Kekse sameljite i dodajte rastopljeni maslac. Kekse utisnite u kalup. Za nadjev, pomješajte krem sir i šećer. Dodajte jaja, žumanjak, limun i miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije i ponovno izmiksajte. Izlijte smjesu preko keksi i pecite ga oko sat vremena na srednjoj rešetki iznad protvana s vodom. Ostavite ga da se ohladi otprilike još sat vremena na zraku i onda ga stavite u hladnjak. Poslužite ga hladnog!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 09:13