Prvi put u Hrvatskoj

Chef koji je radio u Nomi i kod Hestona Blumenthala kuha u ribarskom mjestu na Kvarneru

Chef Nikola Šoić u goste dovodi zvučno ime s talijanske gastro scene te će pripremiti večeru u pet sljedova koja će pratiti prirodna vina

Po prvi puta u svojoj karijeri, Davide Ciampi - jedan od najzanimljivijih talijanskih chefova mlađe generacije, dolazi kuhati u Hrvatsku. Prigoda je četveroručna večera u konobi Bonaparte‘s, šarmantnom restoranu u Nerezinama, malom mjestu na otoku Lošinju, koji je svoja vrata otvorio tek prošle godine pod vodstvom chefa Nikole Šoića. Chef Ciampi je nomad kulinarstva, školovao se u San Sebastiánu, na prestižnom Baskijskom kulinarskom centru, putnik je i stvaratelj koji kombinira okuse Italije, sjeverne Europe i Mediterana. Radio je u nekima od najpoznatijih restorana svijeta, uključujući slavnu Nomu u Kopenhagenu - godinama jednim od najboljih restorana na svijetu i nositelju tri Michelinove zvjezdice, zatim u Dinner by Heston Blumenthal u Londonu, Bianc u Hamburgu i Gaa u Bangkoku - sve redom restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

image

Davide Ciampi

Privatni album

Danas Ciampi djeluje kao privatni chef i kulinarski edukator te održava večere i radionice diljem Europe - od Italije, preko Danske, do Islanda i Španjolske. A sada, samo za prigodu najavljene večere u Bonaparte‘su zakazane za petak, 13. lipnja 2025., stiže i na otok Lošinj.

Za one koji je još nisu imali prilike posjetiti, Bonaparte‘s je mlada, ali ambiciozna gastronomska destinacija u Nerezinama, malom mjestu koje odiše autentičnim šarmom. Smještena na glavnom trgu, ispod stabla pokrive i okružena cvjetnim aranžmanom, ali prožeta mirom, konoba je ovo u koju ćete se rado vratiti.

image

Restoran Bonaparte‘s u Nerezinama

Bonaparte‘s

FUZIJA ITALIJE I HRVATSKE

Zajedno s domaćinom večeri, chefom Nikolom Šoićem, koji je u vrlo kratkom roku etablirao Bonaparte’s kao nezaobilaznu točku lošinjske gastro scene, Ciampi je s domaćinom osmislio po mnogočemu poseban meni u pet sljedova. Ovaj će jelovnik, najavili su, predstavljati "umjetničku fuziju talijanske elegancije i hrvatske autentičnosti, koristeći lokalne namirnice i inspiraciju iz mediteranskog podneblja", a sve s potpisom dvojice izuzetnih mladih kuhara.

VINSKA PRIČA

Njihova jela upotpunit će vinsko uparivanje koje potpisuju Nesputana vina kao vodeći promotor i distributer prirodnih vina u Hrvatskoj sa sjajnom selekcijom autentičnih i karakternih prirodnih vina iz cijele Europe. Za ovu posebnu večer, svaki slijed dobit će svoje nesputano vinsko ogledalo, pažljivo birano u suradnji s chefovima, za potpuno iskustvo svih osjetila.

image
Nesputana Vina Facebook

Večer će, kako su najavili iz Bonaparte‘sa, zaokružiti nastup Salvia trio uživo, koji će atmosferi dodati notu elegancije, intime i vrhunskog zvuka. Dok gitara ispunjava zrak, gosti će uživati u jedinstvenom spoju gastronomije, vina i glazbe - sve na najrascvjetanijoj terasi u Nerezinama.

Broj mjesta za večeru gdje će se Italija susresti s Hrvatskom na tanjuru je ograničen te je potrebna rezervacija koju možete napraviti e-mailom na adresu: [email protected] ili pozivom na broj: +385 91 5000 550.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 07:22