GEOFISH FESTIVAL

Chefovi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin na više nego zanimljivom festivalu na Visu

 Sasa Buric/Cropix/
Spoj ribarstva, gastronomije i turizma na festivali GEOfish koji će se održavati od petka, 7. listopada do nedjelje, 9. listopada

Nađete li se ovog vikenda na Visu, ne propustite GEOfish, festival koji spaja najbolje od sektora ribarstva, gastronomije i turizma. Riječ je o trodnevnom događanju, koje će trajati od 7. do 9. listopada, a u sklopu kojeg će posjetitelji moći sudjelovati na različitim radionicama te prisustvovati prezentacijama.

Kao dio programa, u petak, u 11 sati održat će se radionica za učenike SŠ Antun Matijašević Karamaneo te će u sklopu iste Luka Nižetić pripremati GEOfood/GEOfish doručak, a potom će od 13 do 15 sati radionicu GEOfish predjela i glavnog jela održati chefovi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin.

U subotu posjetitelje u sklopu festivala čeka promocija proizvoda od rogača, zatim radionica za ugostitelje koju će voditi Luka Nižetić, a potom i radionica za ugostitelje i OPG-ove koje će voditi Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin. Posljednji dan, u nedjelju, na redu je okrugli stol na temu "GEOfood brendiranje", a potom slijedi i prezentacija rezultata istraživanja bioraznolikosti Viškog arhipelaga te zatvaranje samog GEOfish festivala. Prijave se primaju do 5. listopada na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Cijeli program potražite u nastavku.

"GEOfish projektom valorizira se jedan od najstarijih resursa viškog arhipelaga – riba – kao sirovina te kao proizvod koji će se dodatno vrednovati GEOfood brandom. GEOfood je internacionalni brand UNESCO Geoparkova i temelji se na povezivanju hrane s geobaštinom. Provodi ga 18 svjetskih geoparkova na 5 različitih kontinenata. GEOfood brandom se ističe važnost i nastanak sirovine, proizvoda i/ili jela u restoranima te se utvrđuje njihova poveznica s geobaštinom", stoji na stranici otoci.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 10:58