#OSTAJEM DOMA

DAVOR DRETAR DRELE & MICHELLE: Pileći pohanci, samo najfiniji komadi napravljeni baš onak’ po starinski u Vrućoj čuči!

 Marko Todorov / CROPIX
 

Znate kaj? U ponedjeljak smo vam tako moja gospođa i ja sjedili u kuhinji, dok su svako malo podrhtavali stolci od tih manjih potresa, i rekli smo si: a niš, ajmo, kaj sad - počeo je svoju priču Davor Dretar Drele koji je prošli tjedan pokrenuo Vruču čuču na čije se otvorenje čeka od veljače.

Vruća čuča nije novost i od lipnja prošle godine pojavili su se na nekoliko festivala u konceptu street fooda, da bi na zagrebačkom Adventu na lokaciji Božićna bajka postali pravi hit. Budući da dostavni servisi i dalje funkcioniraju, odlučili su krenuti unatoč potresima i pandemiji koronavirusa koja je građane “zaključala” u njihove domove.

Zagreb, 160517.
Davor Dretar Drele priprema rucak.
Na fotografiji: priprema rucka.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Glavni proizvod su im pohanci, ali ne oni koje smo navikli jesti u restoranima brze prehrane, nego sočni komadi piletine koji su panirani u krušnim mrvicama i friškim jajima, a prženi u dubokom ulju iz kojeg izlaze hrskavi s puno poha. Optimalne temperature za pohanje trebaju se kretati oko 170° C, ali ne više od 200° C. Ako je temperatura preniska, smjesa neće biti dobro zapečena te će biti gnjecava i puna ulja. Gospodin Dretar priznaje kako su razmišljali i o termičkoj obradi na masti, ali to im u ovoj fazi tehnički nije izvedivo, a žele gostu dati provjereno dobro jelo. Naime, s masnoćama životinjskog porijekla (npr. svinjska mast), iako daju poseban “šmek” pri prženju, važno je paziti na točku vrelišta masnoće (trenutak kada ulje počinje dimiti i pregorijevati).

- Ma probali smo sve, i marinirati ih prethodno i svakakva čuda raditi s tom piletinom prije pohanja, ali najfiniji su mi komadi napravljeni baš onak’ po starinski - otkriva Davor Dretar Drele.

Ideja se rodila u jednom od razgovora sa suprugom Michelle o tome što bi mogli pripremati na druženjima a da se svima svidi. Zasićeni roštiljem i kotlovinom, odlučili su se za pohance - i tako je sve krenulo. - Ljudi jako dobro reagiraju na našu hranu. Ovdje se ništa ne priprema unaprijed, sve paniramo neposredno prije pohanja, ništa ne stoji, jer želimo da sve bude svježe i ukusno. Zasad radimo supruga i ja, posvadimo se petnaest puta u danu i rasprodamo sve do pol tri popodne - otkriva nam gospodin Drele koji ne skriva da su ga oduvijek zanimale ugostiteljske vode. Premišljao se samo u vezi s tim voli li ipak više jesti ili pripremati hranu. Kako bilo, dobro da je izbor pao na pripremu hrane jer Zagrepčani odsad mogu uživati u hrskavim pohancima kakve ćete danas pojesti rijetko gdje.

Zagreb, 160517.
Davor Dretar Drele priprema rucak.
Na fotografiji: priprema rucka.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Priznaje da mu je jedan od omiljenih priloga rizi-bizi, ali budući da on dođe u prilično lošem izdanju do gosta, njegova gospođa je osmislila panirane kuglice od rizi-bizija. Valja spomenuti kako rade i svoje umake a posebno izdvaja Finu čuču, što je kombinacija s vlascem i vrhnjem, te Vražju čuču, za one koji se ne boje ljutine. Cijene se kreću između 40 i 50 kuna, a s njihovim porcijama doista ne biste trebali ostati gladni. Što se tiče jela, baziraju se na pohanoj piletini, a možete ih potražiti na listi dostavnih servisa: Pauza.hr, Wolt i Glovo. Na svojim društvenim mrežama spomenuli su da će otkrivati recepte, ali i savjete za pohanje pa uz guštanje u dobrim starim pohancima, možete nešto i naučiti od njih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:39