ŠTO MORATE IMATI KUHINJI?

DESET VELIČANSTVENIH KOJE ZAISTA MORATE IMATI: Kuhinjski gadgetsi na koje vrijedi potrošiti novac!

Cookie cutters,heart shape on the wooden background
Getty Images/iStockphoto

Izabrati prave kućanske aparate zna biti poprilično teško, pogotovo ako imate malo prostora u vašoj kuhinji i jednostavno nemate mjesta za sve! Uložite u ovih 10 najvažnijih i drugi vam neće ni trebati!

Sjeckalica za hranu

Homemade pesto sauce made in the food processor
Getty Images/iStockphoto
 

Da, zauzeti će vam prilično mjesta na vašoj kuhinjskoj ploči i ponekad ju je problem očistiti, ali ako trebate nešto što će vam brzinski isjeckati mrkvu, celer i luk za soffrito, kisele krastavčiće za tartar umak, luk u tren oka bez plakanja, onda morate nabaviti sjeckalicu.

Polipropilenska daska za rezanje

Slicing red onion on cutting board, close-up
Getty Images/iStockphoto
 

Jeftine plastične daske za rezanje na koncu znaju biti i opasne te se u njih vrlo brzo uvuče miris i ostaci hrane koju režete. Također, koliko god obožavamo velike drvene daske, također nisu u potpunosti higijenske i ponekad znaju biti nepraktične. Polipropilenska daska je pravi pogodak, a vrlo često na rubovima ima i gumu koja sprječava klizanje.

Pravi nož chefa

Fresh onion on a cutting board on the kitchen table
Getty Images/iStockphoto
 

Ovo sam ne moramo dodatno objašnjavati. Dobar nož je najbolji prijatelj u kuhinji i svakako biste u njega trebali investirati. Dobri noževi će vam trajati prilično dugo i isplatiti se svojom kvalitetom i izdržljivošću!

Neprijanjajuće tave

pouring eating oil in frying pan
Getty Images/iStockphoto
 

Lako se čiste, često zahtijevaju manje ulja ili maslaca, savršene su za pripremanje jaja i sotiranje povrća. Ipak pazite! Jeftine neprijanjajuće tave se brzo izgrebu, a najbolje je investirati u jednu ili dvije višenamjenske za koje ćete izdvojiti i više novca, ali će vam trajati znatno duže!

Blender

Closeup of unrecognizable person hand adding kale to smoothie. Filling blender with fruits and vegetables for fresh healthy smoothie or juice. She already added apple, kale, cherry tomatoes, kiwi, carrot,
Getty Images/iStockphoto
 

Zdravi smoothiji za doručak, voćni sokovi, tijesta za kolače… Sve je ovo izvedivo u blenderu.

Hvataljke

Ribs ready to be smoked for great perfection. Ready to be served for your family or business excursion! Selective focus.
Getty Images/iStockphoto
 

Vrlo često koristimo žlicu i vilicu kako bismo okretali meso u tavi. Sa hvataljkama je to puno jednostavnije! Imate čvršći stisak, bolje kontrolirate namirnicu i štitite se od pskanja!

Keramička posuda za pečenje

Ceramic pots
Getty Images/iStockphoto
 

Obiteljski must have! Lazanje, složenci, pečeno meso, purica i mlinci… Sve jela koja žude za dobrom keramičkom posudom, investirajte u nju!

Sušilo za salatu

Salad spinner with iceberg and red lettuce, diet concept
Getty Images/iStockphoto
 

Da, mislite da je to u potpunosti nepotrebno i da salatu možete osušiti sa samo par trzaja iznad sudopera. Vjerujte nam, sa sušilo za salatu ćete dobiti hrskavu salatu koja od dodatne tekućine neće uvenuti čim ju začinite.

Kuhinjske rukavice

Cookie cutters,heart shape on the wooden background
Getty Images/iStockphoto
 

Uvijek si pomažemo s kuhinjskim krpama kada vadimo hranu iz pećnice. Što može biti opasno! Rukavice koje vam dobro sjedaju na ruku su odlične jer vaš protvan ili posudu možete uhvatiti bez problema.

Mlinac za papar

More Photos like this here...
Getty Images/iStockphoto
 

Svježe je uvijek bolje! To pogotovo vrijedi za papar! Jendom kad na paštu carbonara stavit mrvicu svježe mljevenog papra, više se nikada nećete vratiti na onaj prethodno samljeveni!

Izdvajamo

Iz drugih medija