S prvim danima siječnja počelo je osmo izdanje izbora Dobri restorani u organizaciji Jutarnjeg lista. Odlučili smo pritom osvježiti postojeći koncept, pa ćemo ove godine restorane koje odlikuje osobita kvaliteta usluge i ponude podijeliti na restorane visoke kuhinje, tradicionalne restorane i restorane kreativne urbane kuhinje.
Restorane visoke kuhinje predstavljaju gastronomska odredišta u čijim se kuhinjama prate svjetski trendovi, ne samo po pitanju tehnika pripreme hrane nego i načina na koje chefovi promišljaju i kombiniraju namirnice.
Tradicionalni restorani, s druge strane, čuvaju recepture specifične za određeno podneblje i nude svojim gostima kvalitetna jela u kojima Hrvati već stoljećima uživaju, što ne isključuje ni njihove modernije inačice.
Posljednja kategorija su restorani kreativne urbane kuhinje i uključuje restorane u kojima možete pojesti popularnu uličnu hranu poput pizze, hamburgera, dobrog roštilja ili sličnih modernih jela, a u kojima se trude zadovoljiti sve ukuse i cjenovne kategorije.
Kako bismo vam olakšali odabir idućeg mjesta koje ćete posjetiti, narednih mjeseci naš stručni žiri ocjenjivat će kvalitetu hrane u restoranima diljem Hrvatske, nastup njihova osoblja te ambijent, tri neizostavna aspekta svakog restorana.
Novost je i uvođenje dodatne kategorije – izbora publike. Tijekom trajanja izbora i vi možete dati svoj glas restoranu koji vas je posebno oduševio.
Sve što je potrebno jest pronaći željeni restoran u tražilici Dobrih restorana, zvjezdicama označiti kvalitetu hrane, usluge i ambijenta i potvrditi svoj glas, a uskoro možete očekivati i bogate nagrade!
Konačni poredak restorana po kategorijama ostaje tajan sve do svečane dodjele nagrada koja će biti održana u lipnju, a za sve novosti pratite naš tjedni prilog u Nedjeljnom Jutarnjem, magazin Dobra hrana i naše internetske stranice, a dodatne detalje potražite na stranicama Dobrih restorana.