PROMJENA KONCEPTA

DOBRI RESTORANI 2020: Želimo vratiti samopouzdanje gostima da se vrate u restorane, a svi koji prežive su apsolutni pobjednici!

 Marko Miscevic / CROPIX

Globalna pandemija zamrznula je Dobre restorane 2020. na gotovo tri mjeseca. Sada, kad se polako uspostavlja koliko-toliko normalan život i kada se i ugostitelji pokušavaju prilagoditi novim uvjetima poslovanja s kakvima se nikad prije nisu susreli, ovaj naš najrelevantniji izbor najboljih u hrvatskoj gastronomiji nastavlja svoju misiju. A ona je, više nego ikada dosad, usmjerena na afirmaciju domaće gastroscene.

Svjesni da neki ugostitelji neće moći otvoriti svoja vrata jer je koronavirus kao potres razorio njihove poslovne modele i privatne živote, odlučili smo promijeniti pristup i ove godine izostaviti proglašenje pobjednika izbora Dobri restorani. Jer svi koji prežive ovu socijalnu i ekonomsku krizu mogu se smatrati pobjednicima. Umjesto prvih mjesta i šampionskih titula odat ćemo priznanja onima koji su se najbolje prilagodili - sadržajno, dakle ponudom, ali i poslovno - tzv. novoj normali.

Dosadašnji sustav recenziranja i ocjenjivanja zamijenit će reportažni prikazi restorana koji zbog doprinosa gastronomiji na bilo koji način zaslužuju isticanje i podršku. Uz posebna priznanja restoranima koji njeguju tradicionalnu, visoku ili kreativnu urbanu kuhinju, odlučili smo prema tim novim kriterijima proglasiti i chefa godine, te zadržati, upravo radi poticanja zalaganja i kreativnosti u kuhinji, nagradu “Andrej Barbieri” za mladu kuharsku nadu.

Nadamo se da ćemo na taj način potaknuti ugostitelje, vlasnike restorana i chefove da primjerima inovativnosti, humanosti i prilagođavanja u teškim vremenima pridonesu opstanku i daljnjem rastu hrvatske gastronomije, ali i njihove goste da se vrate restoranima, bistroima, konobama i gostionicama koji su im živote činili bogatijim i ljepšim. Nadamo se da ćemo pobuditi novi kompetitivni duh s kojim ćemo nagodinu ući u Dobre restorane 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:23