ISPROBANO

DORUČAK KAKAV ŽELIMO SVAKO JUTRO: Žaba u rupi by Heston Blumenthal!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA

Trebat će vam:

4 jaja
200 g brašna
200 ml mlijeka
malo soli
ružmarin
tri domaće tanke kobasice

Zagreb, 200520.
Novinarka Dobre hrane, Anita Saric, priprema Jorksirski puding.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Jaja umutite i dodajte im brašno, mlijeko i sol. Heston bi ovo dosta tekuće tijesto odmarao barem nekoliko sati u hladnjaku, ali vi možete i ne morate. U protvan promjera 20x15 centimetara ulijte oko pola centimetra ulja i stavite ga u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijevih. Za to vrijeme ispržite prepolovljene kobasice na malo ulja s ružmarinom. Izvadite protvan iz pećnice, u njega ulijte smjesu i po njemu poredajte kobasice. Dodajte još malo ružmarina. Pecite u pećnici još 20 minuta. Poslužite s čime vas je volja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:33