ISTRAŽIVANJE

ETHICS ON THE GO: Istraživanje koje pokazuje da je milenijalsima važno da hrana koju kupuju bude etički i održivo uzgojena!

Kako prenosi portal Food&Wine, novo istraživanje je pokazalo da milenijalsi žele hranu koja je održivo te slobodno uzgojena.

Nova studija ''Ethics on the go'' je pokazala kako milenijalsi zapravo pozitivno utječu na industriju hrane i pića jer pažnju posvećuju načinu na koji je hrana koju jedu proizvedena, a isti visoki standard apliciraju i na hranu koju jedu ''s nogu''. U istraživanju ''Ethics on the go'' je sudjelovalo 1 500 Amerikanaca koji su izrazili svoje mišljenje o važnosti toga da hrana koju jedu bude ''etički''' uzgojena te kako se te njihove vrijednosti odražavaju na proizvode koje kupuju ''na brzinu''. Istraživanje je pokazalo kako svi ispitanici žele da je hrana koja kupuju etički i održivo proizvedena, ali te odlike su najizraženije u skupini onih mlađih od 35 godina. Čak 50% svih ispitanika smatra da organski uzgojena hrana ima bolji okus, a 60% onih mlađih od 35 godina smatra da je neusporedivo ukusnija. Njih 76% smatra da je etika u proizvodnji i prodaji (restorani) hrane iznimno važna te da takav način poslovanja pozitivno utječe na imidž restorana. Ipak, nažalost, 64% onih mlađih od 35 godina smatraju kako je izbor takve hrane užasno uzak te da do nje ne mogu doći ''na brzinu'' i ''s nogu''. 76% njih je spremno platiti više za upravo takvu hranu.

Što kažete? Mislite li da je i u Hrvatskoj takva situacija?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:01