SMANJIMO BACANJE HRANE!

FOOD FOR SOUL: Massimo Bottura otvara nove pučke kuhinje u SAD-u!

Massimo Bottura i njegova organizacija Food for Soul planiraju otvoriti novu kuhinju za suzbijanje otpada hrane u Sjedinjenim Američkim Državama.

Food for Soul je neprofitna organizacija koja otvara kuhinje diljem svijeta (nalik pučkim kuhinjama) koja je nedavno dobila značajna sredstva od strane The Rockerfeller Foundation kako bi proširila svoje djelovanje i doseg projekta te otvorila nove kuhinje u Americi. Prvi gradovi koji se razmatraju su New York, Miami, New Orleans i Detroit, a očekuje se da će se s projektima započeti 2018. te 2019. godine.

Oduševljeni smo što nam je The Rockerfeller Foundation pružila potporu kako bismo ostvarili cilj koji je veći i od nas samih! - rekao je Bottura.

Food for Soul je započela s djelovanjem tijekom World Expo-a u Milanu. Ideja je jednostavna, hrana koja bi trebala postati otpad se pretvara u odlične obroke, sve to uz malo kreativnosti, inovativnosti, dobre tehnike i truda. Organizacija je već otvorila kuhinje u Brazilu, Italiji te će otvoriti kuhinje i u Londonu. Poslužili su oko 15 000 jela koja su pripremili poznati svjetski chefovi koji rado odvajaju svoje vrijeme kako bi sudjelovali u ovakvim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:25