Forking Croatia: Jedu nam se faširanci s keljom!

Zvonimir Ferina

Najpoznatija blogerska vilica uhvatila se u koštac s klasikom koji miriše na djetinjstvo

Autor fotografija: Zvonimir Ferina

Kuha: Kasandra Draganić

Ovo jelo nas vrlo često zna odvesti natrag u djetinjstvo, ali kelj nije svima u nekako pretjerano lijepom sjećanju. Ali s faširancima ga obožavamo! Mi ga volimo na sve moguće načine, a nadamo se da ste i vi obožavatelji. Kasandra, inače i jedna od autora bloga Forking Croatia napravila je ovaj vječni klasik koji nikada neće izaći iz mode!

Zvonimir Ferina

Trebat će vam:

Za kelj:

  • glavica mladog kelja
  • tri srednja krumpira
  • korijen peršina
  • mrkva
  • dva češnja češnjaka
  • komadić suhog mesa
  • pola glavice luka
  • dvije žlice brašna
  • žlica svinjske masti
  • crvena paprika, sol, papar
Zvonimir Ferina

Za faširance:

  • 750 grama mljevenog mesa
  • 3 žemlje dan, dva stare
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 jaje
  • sol,papar
  • pola glavice luka
  • šaka svježeg peršina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Zvonimir Ferina

 

Izdvajamo