NIŠTA NE MIRIŠE KAO KAVA

GDJE U ZAGREBU NA DOBRU ŠALICU KAVE? Ovo su naši prijedlozi, a vi s nama podijelite svoje!

 Getty Images/iStockphoto
Napitak koji je simbol odmora, dobrog razgovora i buđenja!

Eliscaffe & Roastery

Zagrebački kafić Eliscaffe, nedavno je uvršten u Phaidonov vodič "Where to drink coffee" i time postao jedno od 600 najboljih mjesta za ispijanje kave na svijetu.

Eliscaffe Facebook page

Glavni krivac za donedavno jedino mjesto gdje se može popiti dobra kava je Nik Oroši, najbolji hrvatski barist koji je svojom pričom o kavi zainteresirao brojne svjetske medije poput New York Timesa i Financial Timesa. Prostor kafića je jednostavno uređen, bez bespotrebnih reklama i fotografija kako bi se gosti osjećali što manje opterećeno, a naglasak je na stolovima, ''handmade'' aparatu za kavu, rasvjeti i umjetničkim šalicama.

Eliscaffe Facebook page

Kafić koji je dušu dao za ispijanje dobre kave i artistički nastrojenu grupu prijateljica koja će tu kavi ispijati!

Cogito Coffee Shop

Tu se kavi pristupa s poštovanjem, zainteresirano, znalački, s pažnjom i strašću. Riječ je o mini manufakturi imena Cogito coffee, a iza cijelog projekta stoje Matija Hrkać i Matija Belković. Interijer kafića je topao, nježan i decentan, savršen za duge razgovore i ispijanje stvarno dobre kave.

Cogito Coffee Shop Facebook page

Poruka Cogito Coffeeja je da se kava ne priprema i ne ispija bez razmišljanja, to je proces u kojemu sudjeluju i glava i srce. Imaju onu iz Brazila i Indonezije, pa čak i iz Etiopije i srednje Amerike, što ovisi o sezoni branja.

Cogito Coffee Shop Facebook page

Isto tako, kiseline u svakoj kavi su različite, tako da se u nekoj kavi može osjećati limun, u drugoj gorka naranča, a u trećoj breskva. Sve što savršeno ljubi kakao keksiće.

42 Coffee Co.

U lokalu 42 Coffee Co. ponudu kave mijenjaju sezonski, nude neobične vrste iz Brazila i Kenije, a kava se može kupiti i za kućnu pripremu.

42 Coffee Co. Facebook page

Osim po vrhunskoj kavi, od ostalih zagrebačkih kafića razlikuju se po vrhunskoj opremi poput La Marzocco aparata za kavu i Mahlkönig mlinca. Ovo je kafić kao stvoren za sve ljubitelje zajedništva.

42 Coffee Co. Facebook page

Stol koji se nalazi u baru zamišljen je kao svojevrsni “community table” kojemu je namjena poticati komunikaciju među gostima, a kafić je naziv dobio po kućnom broju na kojem se nalazi (Vlaška 42) i po broju 42 iz romana Douglasa Adamsa “Vodič za autostopere kroz galaksiju” gdje je upravo on odgovor na pitanje o smislu života, svemira i svega oko nas.

Express Bar

Express bar koji se nalazi u Petrinjskoj jedno je od onih mjesta gdje otići s prijateljima iz drugih gradova na dobru kavu i pohvaliti se kako Zagreb ima najbolju. Ako vam je dnevni boravak okupirala mlađa i šira rodbina vrlo vjerojatno ćete ovdje naći svoj kutak mira budući da je atmosfera vrlo opuštena.

Express Bar Facebook page

Udobnost je ovdje imperativ pa ćete se osjećati kao kod kuće, a poslužit će vam neke od najfinijih svjetskih kava. Svakako izdvajamo onu iz najpoznatije berlinske pržionice The Barn.

Express Bar Facebook page

Ovdje znaju imati i svakakve radionice ili se jednostavno udružiti sa sličnim kreativcima i darivati vas. U svakom slučaju ovo je još jedna ideja za odličnu kavu u gradu, ako ih još uvijek niste posjetili.

Quahwa

Na broju devet zagrebačke Tesline ulice smjestio se novootvoreni lokal i mala pržionica kave naziva Quahwa. Quahwa je derivat izvornog arapskog izraza qahwahza omiljeni napitak mnogih, a u doslovnom prijevodu znači ''napitak od biljke koji te drži budnim''.

Zagreb, 210617.
Kafic Quahwa.
Na fotografiji: kafic Quahwa.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Robert Pudić, jedan od osnivača Quahwe, kavom se počeo baviti zbog ljubavi prema poslu, ali i napitku čija je zrnca počeo pržiti već sa pet godina. Osim kave, u Quahwi možete kušati i artisan ledene čajeve te tursku kavu pripremljenu u užarenom pijesku. Ponuda koja će zadovoljiti i one koji vole piti kavu, ali i one kojima je čaj na prvom mjestu.

Zagreb, 210617.
Kafic Quahwa.
Na fotografiji: crtanje po kavi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Zaljubljenici u dobro uređene interijere bit će oduševljeni fotografijama kave koje se nalaze na zidovima te vrećama u kojima je kava smještena pokraj velikog aparat za prženje koji oduševljava svojom veličinom i modernim softverom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:44