Svjetski poznati kuhar Gordon Ramsay, poznat po oštrom jeziku i beskompromisnom stavu, autor brojnih kuharica, voditelj gastro-putopisnih serijala i sudac u natjecateljskim kulinarskim showovima, na Instagramu je za Bon Appetit podijelio svoje mišljenje o tome što u restoranima smatra ‘crvenim zastavicama‘ (red flags).
Prema Ramsayju, dva su ključna znaka da neki restoran nije baš najbolji. To su juha i broj jela.
- Za mene je loš znak ako je ‘juha dana‘ u restoranu bila juha dana i dan ranije, i onaj dan prije toga. To je onda juha tjedna, kaže Ramsay.
7 pravila Gordona Ramsaya za uvijek savršenu tjesteninu, jednu grešku svi radimo
Osim toga, smatra da nije dobar znak ako je na meniju nekog restorana više od 40 ili 50 jela, a u kuhinji radi tek tri chefa.
- Tada znate da sva jela ne mogu biti svježa, dodaje popularni chef.
Dodali bismo, općenito restorani s predugačkim menijima najčešće nisu najbolja opcija, jer teško da će baš svako jelo, od burgera, preko pizze, ćevapa do zagrebačkog odreska, napraviti besprijekorno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....