POZNATI CHEF

Gordan Ramsay otkrio koje restorane nikada ne odabire za ručak ili večeru: ‘Tako ćete znati da jela sigurno nisu svježa!‘

 Jeff Robinson/icon Sportswire/newscom/profimedia/Jeff Robinson/icon Sportswire/newscom/profimedia
Prema Ramsayju, dva su ključna znaka da neki restoran nije baš najbolji
Prema Ramsayju, dva su ključna znaka da neki restoran nije baš najbolji

Svjetski poznati kuhar Gordon Ramsay, poznat po oštrom jeziku i beskompromisnom stavu, autor brojnih kuharica, voditelj gastro-putopisnih serijala i sudac u natjecateljskim kulinarskim showovima, na Instagramu je za Bon Appetit podijelio svoje mišljenje o tome što u restoranima smatra ‘crvenim zastavicama‘ (red flags).

Prema Ramsayju, dva su ključna znaka da neki restoran nije baš najbolji. To su juha i broj jela.

- Za mene je loš znak ako je ‘juha dana‘ u restoranu bila juha dana i dan ranije, i onaj dan prije toga. To je onda juha tjedna, kaže Ramsay.

7 pravila Gordona Ramsaya za uvijek savršenu tjesteninu, jednu grešku svi radimo

Osim toga, smatra da nije dobar znak ako je na meniju nekog restorana više od 40 ili 50 jela, a u kuhinji radi tek tri chefa.

- Tada znate da sva jela ne mogu biti svježa, dodaje popularni chef.

Dodali bismo, općenito restorani s predugačkim menijima najčešće nisu najbolja opcija, jer teško da će baš svako jelo, od burgera, preko pizze, ćevapa do zagrebačkog odreska, napraviti besprijekorno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 09:02