Ma najbolji su

Hrvatski pizza majstori osvojili zlato na svjetskom natjecanju pizzaiola u Napulju

 Instagram
Trofeo Caputo donosi nam lijepe vijesti - pobjednici su zagrebačka pizzerija Franko‘s i osječka Novi Saloon

Na najprestižnijem natjecanju pizzaiola na svijetu - Trofeo Caputo, kojeg svjetski mediji često nazivaju i Svjetskim prvenstvom pizzaiola, Hrvatska je osvojila zlato!

Natjecanje u organizaciji APN-a (Associazione Pizzaioli Napoletani) i mlina Caputo, koji proizvodi neka od najboljih brašna na svijetu, pokazlao je kako Hrvatska ima izvrsne pizza majstore. Naime, na natjecanju održanom u Napulju Hrvatsku su predstavljali pizzaioli naše dvije pizzerije. Jedna od njih je Franko’s iz Zagreba koja je redovito na listi 50 najboljih pizza izvan Italije, što je potvrdila i ove godine, te Novi Saloon iz Osijeka.

Kako smo već pisali, naša se reprezentacija kvalificirala na prvenstvo Ljetnom pizzom iz Franko’sa, a na napuljskom su natjecanju osmislili novu pizzu. U nju ide fior di latte, gorgonzola, kruška, med, pršut, rikola, orasi i grana padana. Kao što je bio slučaj i sa Ljetnom pizzom nakon natjecanja u Osijeku, nova pizza bit će u prodaji uskoro i u zagrebačkom Franko’su i u osječkom Novom Saloonu te će se u obje pizzerije zvati isto.

Inače, srebro na natjecanju u Napulju osvojila je reprezentacija Tajvana, a broncu srpska reprezentacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2023 21:22