WORLD CHAMPIONSHIP CHEESE CONTEST

IMPRESIVAN USPJEH: Sirana Gligora je na najprestižnijem natjecanju na tlu Sjeverne Amerike pobrala dosad najviše nagrada - njih pet!

Na ovogodišnjem World Championship Cheese Contestu, koji se svake dvije godine održava u SAD-u, saveznoj državi Wisconsin, Sirana Gligora ostvarila je prestižna priznanja.

Sirana Gligora je na najprestižnijem natjecanju na tlu Sjeverne Amerike pobrala dosad najviše nagrada - njih čak pet! Također, jedina je sirana iz Hrvatske koja je osvojila nagrade. WCCC natjecanje je ujedno i jedno od najpriznatijih u svijetu sireva, navode iz Sirane Gligora.

Na ovogodišnjem se natjecanju našlo više od 3.600 sireva, jogurta, maslaca i ostalih mliječnih proizvoda iz 26 zemalja u čak 132 kategorije, koje je ocijenjivalo 55 sudaca.

- Ovo je prvo ovogodišnje natjecanje i nastavak prošlogodišnje “dobre berbe” nagrada u svijetu sireva! Radosti činjenica kako široj javnosti manje poznati sirevi poput prirodno dimljenog Kordunskog sira dobivaju priznanja, to je ujedno i potvrda kvalitete te veliko priznanje kreatorima ovih ideja. Naglašavamo kako su afinirani sirevi ponovno nagrađeni u Wisconsinu, pred dvije godine najbolji sir u svojoj klasi bio je Žigljen iz vinskog dropa, a ove godine je to Dinarski sir iz vinskog dropa!, poručuju iz sirane uz čestitku šampionu natjecanja siru Gruyère Fritzenhaus iz Švicarske.

Nagrađeni su sljedeći sirevi:

U klasi miješanih, aromatiziranih sireva:

Najbolji u klasi - Dinarski iz vinskog dropa

Druga nagrada - Žigljen iz maslinove komine

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva:

Druga nagrada - Likotin

U kategoriji dimljenih sireva:

Treća nagrada - Kordunski sir

U kategoriji tvrdih aromatiziranih sireva:

Treća nagrada - Kolan iz vinskog drop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:04