RECEPT DANA

JEDE NAM SE NEŠTO NA ŽLICU: Dva trika (i recept) kako da vam uvijek ispadne savršeno. Radimo paštu fažol!

Marko Miščević / Hanza Media

Možda se na prste jedne ruke mogu nabrojati "oni" koji ne ljube ovo jelo, za sve ostale pašta fažol je jedan od klasika koji je obavezan na meniju barem jednom mjesečno, a po mogućnosti i češće

Ipak, dobru paštu fažol ne zna pripremiti svatko. Kao i kod svakog jela, najbitnije su namirnice i zato kupite kvalitetan komad mesa, dok u Dalmaciji vole dodati i kost od pršuta (što će se posebno svidjeti onima koji vole nešto jače začinjena jela). Što se tiče začina neki stavljaju samo luk, dok je drugima jelo bez češnjaka nezamislivo. Za intenzivniji okus možete napraviti i pešt od slanine, češnjaka i peršina. Što se tiče graha, ako imate mladi njega ne morate močiti u vodi noć prije već samo dobro isprati.

Još dva savjeta za uspješnu pripremu možete pročitati ovdje.

Što se tiče sastojaka trebat će vam:

1 kg suhog mesa 
kost od pršuta po želji 
400 g graha
češnjak 
slanina 
peršin 
maslinovo ulje 
papar 
tjestenina

Marko Miščević / Hanza Media

Cijeli recept pročitajte ovdje.

Svidio vam se recept?

Pašta fažol popularna je i na Visu, a vi pročitajte adaptirani pašta fažol na brujet prema viškom receptu.

Izdvajamo

Iz drugih medija