TRIKOVI KOJI KRATE VRIJEME!

JEDNOSTAVNO I BEZ NEREDA: Deset trikova koji bi vas mogli spasiti u kuhinji!

zivim.hr - https://zivim.hr/ucim/svi-pricaju-o-ovom-receptu-lagan-je-a-rjesava-brojne-zdravstvene-probleme/
Getty Images

 

Savjeta kako smanjiti nered u kuhinji ili skratiti si vrijeme pripreme nikad ne manjka. Poširana jaja obožavamo, ali u žurbi često finalni proizvod nije na toliko zavidnoj razini koliko bismo htjeli. Kako jelo učiniti ukusnijim, napraviti manje nereda prilikom pripreme obroka saznajte u sljedećim redovima.

1. Đumbir gulite žlicom

Ako još niste isprobali ovaj trik svakako to učinite. Oguliti đumbir žlicom puno je jednostavnije, a kad istu stvar radite nožem može biti nezgodno zbog sitnih izbočina i nepravilnog oblika.

Fresh sliced ginger root on white wooden background
Getty Images/iStockphoto
 

2. Blender

Kako ne biste prljali dodatno posuđe, ono što trebate izmiksati činite u posudi u kojoj se već nalaze namirnice koje želite pretvoriti u kremu, umak ili juhu.

3. Cjediljka i citrusi

Puno jednostavnije je sok citrusa iscijediti kroz cjediljku nego kasnije hvatati koštice. Prilikom sljedećeg cijeđenja voća stavite malu cjediljku na čašu kako biste dobili čisti sok!

zivim.hr - http://zivim.hr/jedem/zlica-zdravlja/da-ih-cesce-jedemo-rijedje-bismo-bolovali-i-u-ljekarni-trosili-novac/lifestyle
Getty Images/iStockphoto
 

4. Savršeno poširano jaje

Trebat će vam malo prianjajuće folije, jaje, maslinovo ulje i jedna šalica. U šalicu stavite malo prianjajuće folije, zatim malo maslinova ulja, posolite, dodajte jaje i pažljivo zarolajte tako da dobijete smotuljak. Umjesto maslinova ulja, foliju možete namastiti i otopljenim maslacem. Za jasniju pripremu pogledajte video u nastavku.

 

5. Omekšajte smeđi šećer

Ako neko vrijeme ne koristite smeđi šećer često se pretvori u čvrste grumene. Kako biste to izbjegli ubacite u njega malo narančine korice, a za brzi popravak stavite ga kratko u mikrovalnu pećnicu s malom čašom vode pokraj šećera.

close-up of home made candied orange peel in glass jar with copy space
Getty Images/iStockphoto
 

6. Tekućina, mozzarella i tjestenina

Mozzarella i feta sir obično stoje u ambalaži s tekućinom koju bacate. Sljedeći put nemojte već sačuvajte spomenutu tekućinu za umak. Ovo će funkcionirati ako radite neki umak s popriličnom količinom sira.

Sliced Italian cheese burrata served on round chopping board with pine nuts, basil and dried tomatoes in olive oil with fork and knife over old wood background. Overhead view
Getty Images/iStockphoto
 

7. Naglasite okuse - kiselinama!

Začudili biste se koliko malo limuna osvježi primjerice sotirano povrće, a malo soja sosa na gljivama također jako dobro funkcionira. Kremaste juhe vole kiseline pa uz koju kap limuna ili limete cijela priča može biti bitno svježija i zanimljivija.

8. Želimo više voćnog soka!

Voće koje cijedite držite u hladnjaku, a onda stavite u mikrovalnu na kojih 15-20 sekundi. Tako trebali biste moći maksimalno iskoristiti svoje limune.

9. Manje nereda

Prilikom sljedećeg ribanja sira, stavite ga u zamrzivač na pola sata. Nered bi trebao biti bitno manji.

Cutting and chopping onion on wooden board with knife
Getty Images/iStockphoto
 

10. Nema više suza

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije proplakala za vrijeme rezanja luka. Isto tako naišli ste na bezbroj savjeta kako isto i spriječiti, a donosimo još jedan. Luk zamrznite prije rezanja. Ovo je učinkovito ako ćete luk koristiti kasnije, u slučaju da ga odmah želite termički obraditi mogao bi biti malo vlažan pa imajte to na umu

Izdvajamo

Iz drugih medija