NOVO MJESTO

JESTE LI VEĆ POSJETILI HAUSTOR HAUS? Šarmantni restorančić u kojem se zaista dobro jede!

Darko Tomas

Raspon cijena je od 20 do 90 kuna, pa ćete, primjerice, za dnevnu juhu izdvojiti 25 kuna, za gnude s pestom i stracciatellom 40 kuna, a za dnevne salate od 36 do 42 kune

U unutarnjem dvorištu jedne od najfrekventnijih zagrebačkih ulica nedavno je svoja vrata otvorio Haustor haus. Koncept? Nevelik, a šarmantan restorančić u kojem je imperativ kvalitetna namirnica. Ovaj mladi, ali perspektivan tim na čelu sa chefom Lovrom Smetiškom prije svega ovu adresu želi etablirati kao mjesto gdje se dobro jede po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: Lovro Smetisko, chef.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: zalijevanje cvijeca.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
 

Ovdje je nekad bio juice & smoothie bar čija je ideja nastavila živjeti, pa možete isprobati nekoliko desetaka vrsta smoothieja za koje biraju zaista najbolje namirnice. Ponuda doručka u Zagrebu je još prilično skromna, ali u Haustoru imate priliku pojesti domaću granolu ili omlet s mladom salaticom, a ubrzo će u ponudi biti i vrlo zanimljivi kroasani koje za njih priprema već dobro poznata Kroštula, a u nastavku možete osjetiti dio tog predanog rada. Također, na njihovim društvenim mrežama predstavljat će svoje dobavljače i njihove priče i veselimo se novim video prilozima snimljenim iza kulisa.

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: spravljanje domace tjestenine.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: spravljanje domace tjestenine.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: spravljanje domace tjestenine.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
 

Ovdje se poštuje sezonalnost, koja je ujedno i glavna misao vodilja u kreiranju menija, te za ručak možete pojesti neku od izdašnih dnevnih juha, primjerice od rajčica i bosiljka ili karfiola s kokosom i domaćim brioche tostom. Tomino gnudi i tortelloni s confitiranom pačetinom, ricottom, maslac umakom te ovčjim sirom posebno će usrećiti ljubitelje tjestenine. Samo su neka od slasnih jela koja nude i špageti s hobotnicom, sočna bisket salata s mariniranim koromačem, juha od luka s cheddar sirom, možda najbolji juneći burger u gradu te rib eye s mladim povrćem.

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: ponuda.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: tjestenina.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Na fotografiji: juha.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Zagreb, 100518.
Masarykova 26.
Otvoren je Haustor haus, novi restoran u centru grada.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
 

Što se tiče večere, trenutačno rade jako puno private dininga te se radi o jelima u sljedovima poput goveđeg repa i carpacciu od mariniranih šampinjona s kremom od tartufa i parmezanom. Vinska karta od dvadesetak etiketa vrlo je pametno koncipirana i doista se može naći za svakoga ponešto, a posebno daju na važnosti lokalnim vinarima. Raspon cijena je od 20 do 90 kuna, pa ćete, primjerice, za dnevnu juhu izdvojiti 25 kuna, za gnude s pestom i stracciatellom 40 kuna, a za dnevne salate od 36 do 42 kune.

Izdvajamo

Iz drugih medija