RECENZIJA RESTORANA

KAKO NAM JE BILO U ŠARMANTNOM ZAGREBAČKOM BISTROU? Ovo mjesto postoji već više od trideset godina, a deserti koje tamo služe su za čistu desetku!

 Ustupljena fotografija
 

Le Bistro Esplanade
Ulica Antuna Mihanovića 1
01 45666 611

Bistro Esplanade postoji od 1989. godine i još ga doživljavam kao posebno mjesto. Tamo su me, naime, roditelji odveli za 14. rođendan, a svi oni elegantni konobari u bijelim rukavicama, bijeli stolnjaci i pažnja kojom su obigravali oko nas na mene su ostavili snažan dojam. U Bistrou danas rade uglavnom mladi konobari, ali i dalje na najvišoj profesionalnoj razini, te su, unatoč tome što su za vrijeme nedjeljnog ručka puni, izuzetno ljubazni, informativni i nasmiješeni te stvarno čine obrok i posjet ovom mjestu još ugodnijim. Ambijent je elegantan i pruža osjećaj da ste se došli počastiti nečim posebnim, makar naručili samo famozne štrukle. Za couvert za stol stižu “krekeri” - vrlo tanko razvučeno tijesto oplemenjeno začinskim biljem uz svježi kravlji sir.

Teško im se othrvati jer su zaista ukusni, no morali smo jer nam je u međuvremenu stiglo predjelo. Odlučili smo se za namaz od dimljenog bakalara s posebnog blagdanskog menija. Bio je perfektno začinjen, ni prejak ni mastan, uparen s finom focacciom s ružmarinom. Posjet klasičnom bistrou ne bi bio isti da se ne kuša quiche, a tu se nudi sofisticirana verzija sa šparogama, poširanim jajetom, crnim tartufima i šunkom crne slavonske svinje. Tijesto nije klasično prhko, nego lisnato, a crni tartuf, iako obilno nariban, nije se, nažalost, baš osjetio, no i ovo zasitno i ukusno jelo baš nam je prijalo.

Rahela Štambuk

Isto je bilo i s raviolima punjenim kozicama na kremi od rajčica, uz zamjerku da se prilično jaka krema od rajčica previše isticala u odnosu na delikatne raviole. I za glavno smo se jelo držali klasičnog bistro opusa. Janjeći burger u maramici mogao je biti malo slaniji i malo slabije pečen, a tatarski je biftek bio besprijekorno začinjen, ljut kako smo i tražili.

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Deserti su zaslužili čistu desetku. Nikako se odlučiti je li nam bolje sjela topla torta od čokolade s kremom od vanilije i jagodama ili meringue s kremom od limuna.

Rahela Štambuk

Rahela Štambuk

Teško je Bistro Esplanade ocijeniti u usporedbi s uobičajenim gradskim bistroima jer se pod patronatom chefice Ane Grgić ipak osjeti dodir s visokom kuhinjom i zato Esplanadina osmica vrijedi puno više.

KATEGORIJA RESTORANA: Restora visoke kuhinje

HRANA: 8/10

USLUGA: 9/10

AMBIJENT: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:27