Kako napraviti brzi sočan kruh s jabukom, jogurtom i orasima?

 Mario Kučera /
neka jesen bude i na vašim tanjurima...
neka jesen bude i na vašim tanjurima...

snima:Mario Kučera

Za sve ranoranioce koji nikada ne preskaču doručak. Uzeli smo orahe, jedne od zrelih plodova koje ovo godišnje doba obilato nudi i napravili najsočniji kruh i zamirisali cijelu kuhinju!

Neka i vaša kuhinja miriše na jesen, a za to će vam trebati:

  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 1/2 čaše smeđeg šećera
  • 1/2 čaše maslinova ulja
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica cimeta
  • 3 čaše brašna (1/2 glatkog+ 1/2 oštrog)
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1-2 šake nasjeckanih oraha
  • 2 naribane jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • malo limunove korice i malo đumbira

Priprema:

U posudi na malo maslaca prepržite nakratko orahe da porumene. Možete im dodati i malo meda i grožđica. U jednojj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj pomiješajte jogurt, šećere, jaja, ulje i cimet.

Tekuće sastojke dodajte suhima, umiješajte i jabuke, orahe, promiješajte i izlijte u namašćen pleh. Pecite na 180 °C oko 30 minuta.

Dobro jutro i dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 19:42