DOBRI SAVJETI

KAKO SAVRŠENO SKUHATI JAJE? Pet savjeta koji će od vas napraviti pravog profesionalca!

Kalij, fosfor, željezo, jod, bakar, kobalt, magnezij, cink, mangan, kalcij, vitamini A, D, K, E i B12, esencijalne aminokiseline, sve se to skriva u jednom običnom jajetu.

Još kad je žumanjak zdrave narančaste boje, a bjelanjak gust, jela su nam još ukusnija, a naš organizam na još većem dobitku. Moćno jaje možete peći na oko, poširati za sendvič ili ga pretvoriti u meke oblačiće i tako od doručka dobiti kreativno jelo koje će oduševiti sve ukućane.

 

SAVJETI KAKO SAVRŠENO SKUHATI JAJE:

1. Jaja stavite u lonac s hladnom vodom tako da budu potpuno prekrivena.

2. Vrijeme kuhanja jaja se mjeri od trenutka kada je voda počela vriti. Pripazite da voda ne kipi nekontrolirano, nego održavajte ujednačeno vrenje.

3. Nakon kuhanja, jaja treba ohladiti u hladnoj vodi kako bi se zaustavio proces kuhanja, Prema potrebi promijenite vodu ako hladite više jaja.

4. Želite li da žumanjak vašeg kuhanog jajeta ''curi'', kuhajte jaja samo dvije minute.

5. Za lakše guljenje ljuske jaja, u vodu u kojoj kuhate jaja stavite žličicu soli na litru vode.

Izdvajamo

Iz drugih medija